Skip to main content

Με μαθητές του ΔΕΛΑΣΑΛ συνομίλησε η βουλευτής Μαριέττα Καραμανλή

Με μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου του κολλεγίου ΔΕΛΑΣΑΛ συναντήθηκε η βουλευτής της Γαλλικής Εθνοσυνεύλευσης, Μαριέττα Καραμανλή.

Τις εγκαταστάσεις του κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» επισκέφτηκε την Τρίτη, 15 Μαρτίου η βουλευτής της Γαλλικής Εθνοσυνεύλευσης και συγκεκριμένα της εκλογικής περιφέρειας του Sarthe, κ. Μαριέττα Καραμανλή, και συνομίλησε με τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τη ζωή και το έργο της κ. Καραμανλή, να μάθουν περισσότερα για τις δομές της Γαλλικής Βουλής και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, να συζητήσουν επίκαιρα θέματα και να αναπτύξουν την επιχειρηματολογία τους για ζητήματα που τους απασχολούν. Οι ομάδες ρητορικής και δημοσιογραφίας του κολεγίου συζήτησαν με τη βουλευτή και μετέφεραν τους προβληματισμούς τους για θέματα πολιτικής, για την ελληνογαλλική φιλία αλλά και τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία του σήμερα. Η κ. Καραμανλή ενθουσιάστηκε με τις ερωτήσεις των μαθητών και έδωσε πολύτιμες συμβουλές για τους στόχους τους και ευχές για την πραγματοποίηση των ονείρων τους.

Έπειτα, σε μια στρογγυλή τράπεζα με τη Διοίκηση του Κολεγίου, και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου - Λυκείου, η κ. Καραμανλή, παρουσία της κ. Βοζίκη Μαρίας, Αντιπρόεδρο του Ελληνογαλλικού Επιμελητηρίου, συζήτησε σημαντικά θέματα που αφορούν το μέλλον της εκπαίδευσης, προτάσεις για ανταλλαγή μαθητών με προγράμματα Erasmus και εκπαιδευτικά προγράμματα που αφορούν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.