Skip to main content

Με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Λακασά «Άνθρωπος 4.0»

Το βιβλίο του Δημήτρη Λακασά παρουσιάζει με εύληπτο τρόπο τις προκλήσεις της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης και της Τεχνητής Νοημοσύνης

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στην παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Λακασά με τίτλο «Άνθρωπος 4.0», που πραγματοποιήθηκε χθες σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

Το βιβλίο, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Κλειδάριθμος» και έχει κερδίσει ήδη την εκτίμηση κριτικών και αναγνωστών, αναφέρεται στις προκλήσεις της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης και της Τεχνητής Νοημοσύνης. Στο πώς δηλαδή ο άνθρωπος θα καταφέρει να αξιοποιήσει προς όφελος του τις ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις, χωρίς να χάσει την ανθρωπιά του.

Ο συγγραφέας, πρώην πρόεδρος του ΣΕΒΕ και CEO της Olympia Electronics, αναδεικνύει με εύληπτο τρόπο τους κινδύνους και τις ευκαιρίες της νέας εποχής, δείχνοντας τα μονοπάτια που ο άνθρωπος πρέπει να ακολουθήσει, μέσα στο πρωτόγνωρο αυτό σκηνικό, ώστε να μπορέσει να συνεχίσει την πορεία του στον πλανήτη δημιουργικά, καλλιεργώντας το πνεύμα, εμπλουτίζοντας το συναίσθημα και φροντίζοντας το περιβάλλον, το οποίο άλλωστε έχει δανειστεί από τις επερχόμενες γενιές. Επιστημονικός επιμελητής του βιβλίου είναι ο Δημήτριος Γούλιας.

Στην εκδήλωση, που συντόνισε η δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Γούτα, απηύθυναν χαιρετισμό ο υφυπουργός ΥΜΑΘ Σταύρος Καλαφάτης και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ενώ στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο εκδότης των Εκδόσεων Κλειδάριθμος, Γιάννης Φαλδαμής.

Για το βιβλίο μίλησαν οι Μαρίκα Λάμπρου, Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Συγγραφέας (διαδικτυακά), Νικόλαος Παπαϊωάννου, Καθηγητής, Πρύτανης Αριστοτελείου Παν/μίου Θεσ/κης (διαδικτυακά), Παναγιώτης Κετικίδης, Καθηγητής-Αντιπρόεδρος Ερευνας & Καινοτομίας City College, University of York Campus, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, Πρόεδρος, ΣΕΒΕ-Σύνδεσμος Εξαγωγέων, Γιώργος Μυλωνάς, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Alumil ΑΕ, Δημήτριος Μπουραντάς, Καθηγητής, Πρύτανης, New York College (διαδικτυακά), ο συγγραφέας του βιβλίου Δημήτριος Λακασάς, CEO OLYMPIA ELECTRONICS Α.Ε. και ο επιστημονικός επιμελητής του βιβλίου Δημήτριος Γούλιας, Οικονομικός Αναλυτής, ΣΕΒΕ-Σύνδεσμος Εξαγωγέων.

Σημειώνεται πως για την είσοδο στον χώρο του ξενοδοχείου τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα ασφαλείας.

Λίγα λόγια για τους συντελεστές:

Ο Δημήτριος Λακασάς γεννήθηκε στις 14 Απριλίου 1973 στον Κολινδρό Πιερίας. Είναι CEO της Olympia Electronics A.E. Το 2017 ανακηρύχτηκε «Καινοτόμος επιχειρηματίας της χρονιάς» στον διαγωνισμό της EY - ERNST & YOUNG. Έχει στο ενεργητικό του συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια και δημοσιεύσεις στον οικονομικό και επιχειρηματικό Τύπο. Έχει πτυχίο Οικονομικών και Marketing από το City College – University Of Sheffield και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (Μ.Β.Α.) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το University of Sheffield. Παράλληλα με την επιχειρηματική του δραστηριότητα, έχει διατελέσει:

  • Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), 2010 έως 2014
  • Πρόεδρος της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας (ΑΖΚ), 2013 έως 2015
  • Μέλος Γενικού Συμβουλίου ΣΕΒ, 2004 έως 2019
  • Μέλος Δ.Σ. του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΕ), 1999 έως 2014
  • Ιδρυτής της δεξαμενής σκέψης Think Tank SEVE
  • Μέλος της Επιτροπής Ηθικής και Δεοντολογίας της Έρευνας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΕΗΔΕ ΑΠΘ)

Ο Δημήτρης Γούλιας γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1989 στη Λάρισα και μεγάλωσε στον Βόλο. Από το 2017 εργάζεται ως Οικονομικός Αναλυτής στον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) και είναι Υπεύθυνος του Ινστιτούτου Εξαγωγικών Ερευνών και Σπουδών (ΙΕΕΣ) του ΣΕΒΕ. Έχει πτυχίο Οικονομικών Επιστημών (BSc) από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις Διεθνείς Επιχειρηματικές Δραστηριότητες (Master in International Business) από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Μιλάει Αγγλικά και Ιταλικά.