Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021
x

ΜΕ ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Στη συνάντηση έμφαση δόθηκε στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων που παρέχουν τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF)

Η χρήση των κατάλληλων χρηματοδοτικών εργαλείων για την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων και την προώθηση των επενδυτικών τους σχεδίων, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε πριν από λίγες ημέρες στην Αλεξανδρούπολη κλιμάκιο στελεχών της Τράπεζας Πειραιώς, στο οποίο συμμετείχαν ο Γενικός Διευθυντής Εμπορικής Τραπεζικής Αντώνης Κατραούρας, ο επικεφαλής των Επιχειρηματικών Κέντρων στη Β. Ελλάδα Ανδρέας Δημητριάδης, ο Διευθυντής Επιχειρηματικού Κέντρου Βορειοανατολικής Ελλάδας Χρήστος Μηλίγκας, όπως και ο υπεύθυνος Βιώσιμης Τραπεζικής Δημήτρης Βερελής, αλλά και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Πειραιώς Factoring Κωνσταντίνος Χριστοδούλου.

Στη συνάντηση πήραν μέρος οι επικεφαλής διακεκριμένων μεταποιητικών επιχειρήσεων της Θράκης και συγκεκριμένα: Όμιλος Εβροφάρμα, Όμιλος Δαστερίδη, Όμιλος Πέτσα, Μύλοι Θράκης ΑΕ, Θρακικά Εκκοκκιστήρια ΑΕ, Κύκλωψ ΑΕ, Αραμπατζίδης – Δαλτσίδης ΑΕ, Hellas Frost ΑΕ και Όμιλος Χατζηκωνσταντίνου.

Έμφαση δόθηκε στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων που παρέχουν τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF), που αναμένεται να αποτελέσει βασικό μοχλό για τον μετασχηματισμό του επιχειρηματικού και παραγωγικού μοντέλου της χώρας.

Ήδη η Εμπορική Τραπεζική της Τράπεζας Πειραιώς εξετάζει περισσότερα από 500 επενδυτικά σχέδια πελατών της, προωθώντας την κουλτούρα της αειφόρου ανάπτυξης μέσω του Environmental Sustainability Governance (ESG), μίας ευρωπαϊκής λογικής χρηματοδότησης με σεβασμό στο περιβάλλον.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο Γενικός Διευθυντής Εμπορικής Τραπεζικής Αντώνης Κατραούρας σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η επίπτωση της πανδημίας στην ελληνική οικονομία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, φαίνεται να είναι ελεγχόμενη και διαχειρίσιμη. «Σε αυτό συνέβαλαν τα αυξημένα επίπεδα εγρήγορσης που υιοθέτησαν τα επιτελεία των Τραπεζών και του κράτους, αναζητώντας καινοτόμα εργαλεία και μεθόδους αντιμετώπισης της κατάστασης.

Σήμερα μπορούμε να λέμε δυνατά ότι βλέπουμε την επόμενη ημέρα» υπογράμμισε ο κ. Κατραούρας, επικαλούμενος τα στοιχεία για τον ρυθμό ανάπτυξη της οικονομίας που θα ξεπεράσει το 2021 το 6% και υα κινηθεί προς το 7,5%, ενώ το 2022 οι προβλέψει είναι για 5%. Επίσης ο κ. Κατραούρας αποκάλυψε ότι έως το τέλος του 2021 εκταμιεύσεις της Εμπορικής Τραπεζικής της Τράπεζας Πειραιώς θα υπερβούν το 1 δισ. ευρώ. Και κατέληξε με τη διαβεβαίωση ότι «και για το 2022 θα ακολουθηθεί ξεκάθαρη αναπτυξιακή στρατηγική, υποστηρίζοντας τις επενδυτικές ανάγκες των πελατών μας και διευκολύνοντας την παροχή ρευστότητας μέσω διαφόρων χρηματοδοτικών προϊόντων. Οι επιχειρήσεις πελάτες μας, αποκτούν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, επενδύουν, ευημερούν και εξελίσσονται».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ