Skip to main content

Με μέτριο ρυθμό αναπτύχθηκε η αμερικανική οικονομία τον Νοέμβριο

Η οικονομία των ΗΠΑ επεκτάθηκε με μέτριο ρυθμό τον Νοέμβριο, εν μέσω αύξησης των καταναλωτικών δαπανών, σύμφωνα με τη Fed.

Η οικονομία επεκτάθηκε με μέτριο ρυθμό στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο εν μέσω αύξησης των καταναλωτικών δαπανών, σύμφωνα με την έκθεση Beige Book της Fed.

Οχτώ από τις 12 περιφέρειες της Fed χαρακτήρισαν την ανάπτυξη «μέτρια», ενώ στην Μινεάπολη η ανάπτυξη ήταν «ήπια». Σταθερές ήταν οι συνθήκες στο Κάνσας, ενώ στην Βοστόνη η ανάπτυξη ήταν κάπως πιο αργή.

«Οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν σε όλες σχεδόν τις περιφέρειες», με ισχυρές πωλήσεις αυτοκινήτων και χαμηλότερες τιμές στα καύσιμα. Εν τω μεταξύ, ενώ συνεχίστηκε η βελτίωση στην αγορά απασχόλησης, οι τιμές παράμειναν σε γενικές γραμμές σταθερές.

Οι αυξήσεις στους μισθούς ήταν «σταθερές προς υψηλότερες», με τις περισσότερες περιφέρειες να αναφέρουν ότι ενίσχυση των μισθών καταγράφηκε μόνο για εξειδικευμένο προσωπικό.

Το ισχυρό δολάριο και οι χαμηλές τιμές στην ενέργεια είχαν αντίκτυπο στις τιμές, σύμφωνα με την έκθεση.

Με βάση την Beige Book, μικτή ήταν η εικόνα στον τομέα της μεταποίησης, ενώ η αγορά κατοικιών βελτιώθηκε με «μέτριο ρυθμό».