Skip to main content

Πρωτόγνωρες εικόνες στα σχολεία-Πρώτη ημέρα για μαθητές της Γ' Λυκείου

Η εικόνα στις αυλές των σχολείων είναι διαφορετική από τη συνηθισμένη καθώς οι μαθητές τηρούν αποστάσεις ενώ δεν γίνεται και η καθιερωμένη προσευχή.

Με μικρή προσέλευση και πολύ προσεκτική τήρηση των μέτρων ξεκίνησε σήμερα η επιστροφή των μαθητών της τρίτης λυκείου στα σχολεία στη Θεσσαλονίκη.

Ωστόσο η εικόνα στις αυλές των σχολείων είναι πολύ διαφορετική από τη συνηθισμένη καθώς οι μαθητές τηρούν πλέον αποστάσεις ενώ δεν γίνεται και η καθιερωμένη προσευχή στο χτύπημα του κουδουνιού.

Στο 2ο Γενικό Λύκειο, έχει υιοθετηθεί συγκεκριμένο πρωτόκολλο όπου τα παιδιά μπαίνουν ένα-ένα μες στον χώρο του σχολείου, τηρώντας τις αποστάσεις. Μόλις εισέρχονται, πλένουν τα χέρια τους ακολουθώντας τις οδηγίες καθηγητών αλλά και συνοδού και έπειτα βάζοντας αντισηπτικό μπαίνουν στις τάξεις. Οι μαθητές έχουν χωριστεί σε υποτμήματα και αφήνουν ένα θρανίο απόσταση μεταξύ τους ενώ τηρούνται τα μέτρα καθαριότητας. Όπως προβλέπει η οδηγία, το πρώτο δίωρο θα παρακολουθήσουν την ενημέρωση για τα μέτρα προστασίας που πρέπει να τηρούνται. Αντίστοιχα, βγαίνουν ένα - ένα για το διάλειμμα. 

Μετά από δύο περίπου μήνες απουσίας εξαιτίας του κορωνοϊού,  οι περισσότεροι μαθητές επέστρεψαν πίσω στο σχολείο με αρκετή διάθεση και με πειράγματα για τη νέα πραγματικότητα που πρέπει να ακολουθήσουν. «Επιτέλους βγήκαμε από το σπίτι μας», αναφέρει στη Voria.gr ένας μαθητής ενώ  συμμαθήτρια του σημειώνει πως ήταν σωστή η απόφαση για επιστροφή στα θρανία.

Παράλληλα ωστόσο κάποια παιδιά προσήλθαν σήμερα στα Λύκεια μόνο για να δώσουν την απαραίτητη βεβαίωση και να αποχωρήσουν καθώς λόγω ευπαθούς ατόμου μέσα στην οικογένεια δεν θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν κανονικά τα μαθήματα.

«Δώσαμε το χαρτί και επικυρώσαμε τα στοιχεία μας για τις Πανελλήνιες», αναφέρει μαθήτρια του 1ου Γενικού Λυκείου. «Όλοι πιστεύω είμαστε αγχωμένοι και οι συνθήκες ήταν λίγο περίεργες φέτος αλλά ας ελπίσουμε ότι όλοι θα γράψουμε καλά και θα πετύχουμε τον στόχο μας», αναφέρει συμπληρώνοντας πως δεν έχει λάβει ακόμα ενημέρωση για το αν θα παρακολουθήσει τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης.