Skip to main content

Με μισό τρισ. δασμούς απειλεί την Κίνα ο Ντόναλντ Τραμπ

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως ετοιμάζει τους δασμούς των 200 δισ. προς την ασιατική χώρα, τονίζοντας πως έχει επιπλέον έτοιμους δασμούς 267 δισ.

Έτοιμους δασμούς και για άλλα κινεζικά εισαγόμενα προϊόντα αξίας 267 δισεκατομμυρίων δολαρίων δήλωσε πως έχει ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, την ώρα που ο κόσμος περιμένει την απόφασή του για την επιβολή δασμών επί εισαγόμενων στις ΗΠΑ κινεζικών προϊόντων αξίας 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Ετοιμάζουμε τους δασμούς σε προϊόντα 200 δισ. δολ. από την Κίνα. Και λυπάμαι που θα το πω αυτό, αλλά είμαστε σε ετοιμότητα και για επιπλέον δασμούς σε προϊόντα 267 δισ. δολ., που θα μπορούσαν να τεθούν σε εφαρμογή, σε σύντομο χρονικό διάστημα» είπε σε δημοσιογράφους, που τον συνόδευαν στο προεδρικό Air Force One, όπως μεταδίδει η WSJ.

Νωρίτερα, ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Λάρι Κάντλοου δήλωσε ότι ο Τραμπ δεν θα λάβει αποφάσεις για την απειλούμενη επιβολή δασμών σε κινεζικές εισαγωγές ύψους 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων πριν οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι αποτιμήσουν το αποτέλεσμα της δημόσιας διαβούλευσης γι΄αυτές. Το γραφείο του Ειδικού Εκπροσώπου των ΗΠΑ για Θέματα Εμπορίου έχει δεχθεί 6.000 σχόλια κατά την περίοδο της δημόσιας διαβούλευσης που έληξε χθες το βράδυ.