Skip to main content

Με μουσικές και γιορτινό κλίμα η Λευκή Νύχτα στη Μενεμένη (φωτο)

Χθες το απόγευμα στη Μενεμένη πραγματοποιήθηκε το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Πλατεία Τσομπάνογλου από τον δήμαρχο Λάζαρο Κυρίζογλου.

Πρεμιέρα φέτος για τον θεσμό της Λευκής Νύχτας στον δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης με το πρώτο σκέλος να διεξάγεται χθες βράδυ στη δημοτική κοινότητα της Μενεμένης.

Χθες το απόγευμα στη Μενεμένη πραγματοποιήθηκε το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Πλατεία Τσομπάνογλου από τον δήμαρχο Λάζαρο Κυρίζογλου, με μουσικές από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου με τη συμμετοχή μικρών παιδιών από τις δομές του δήμου, καθώς και τμημάτων του Δημοτικού Ωδείου ενώ στη συνέχεια ακολούθησε εορταστικό παραδοσιακό πρόγραμμα και σύντομο γλέντι, με τη συμμετοχή τμημάτων του Δήμου και πολυάριθμων Πολιτιστικών Συλλόγων , που χόρεψαν «πατινάδα» περνώντας από τους δρόμους, με ήχους από τρεις εναλλασσόμενες ζωντανές ορχήστρες με χορούς Μακεδονίας, Θράκης και Πόντου.

Από νωρίς, σε διάφορα σημεία των δρόμων της πραγματοποιούσαν δωρεάν δρώμενα για τα μικρά παιδιά, με ξυλοπόδαρους, ανιματέρ κτλ. Η βραδιά έκλεισε με μία συναυλία αγάπης και κοινωνικής αλληλεγγύης, με τη συμμετοχή της Σοφίας Νάτσιου, της Έυης Σιαμαντά και του Πάνου Ζώη, δωρεάν για το κοινό, με ταυτόχρονη (προαιρετική) συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, με σκοπό την ενίσχυση των κοινωνικών δομών του δήμου.

Η Δημοτική Κοινότητα Αμπελοκήπων θα υποδεχθεί τη «Λευκή Νύχτα» το απόγευμα της Παρασκευής 14/12 επίσης με τη συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων από τον δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης και από άλλους δήμους ενώ θα κορυφωθεί με την συναυλία με τον Μπάμπη Στόκα και την Μελίνα Κανά στην Πλατεία Επταλόφου.