Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΗ, ΑΙ ΒΑΣΙΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΜΜΑ ΔΕΝΤΡΟΥ Η «ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ» ΣΤΗ ΘΕΡΜΗ

Η αγορά της Θέρμης λειτούργησε από τις 7 έως τις 12 το βράδυ. Τα εμπορικά καταστήματα είχαν ειδικές προσφορές και εκπτώσεις που άγγιξαν το 50%.

Λαμπρή ήταν η «Λευκή Νύχτα» που διοργανώνει για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά η Ένωση Εμπόρων και Επαγγελματιών του δήμου Θέρμης, λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα.

Η αγορά της Θέρμης λειτούργησε από τις 7 έως τις 12 το βράδυ. Στο χρονικό αυτό διάστημα τα εμπορικά καταστήματα είχαν ειδικές προσφορές και εκπτώσεις για τους καταναλωτές κάποιες από τις οποίες άγγιξαν το 50%.

Πέρα από τις προσφορές, στην κεντρική πλατεία καθώς και στους βασικούς εμπορικούς δρόμους της Θέρμης επικράτησε εορταστική ατμόσφαιρα με πλήθος εκδηλώσεων την παρουσίαση των οποίων έκανε ο Χρήστος Φερεντίνος.

Συγκεκριμένα, στις εμπορικές γειτονιές στήθηκαν τραπέζια και ψησταριές με μπόλικο κρασί και κεράσματα για τους επισκέπτες. Ταυτόχρονα, το φετινό εορταστικό πρόγραμμα περιλάμβανε λούνα πάρκ για τους μικρούς επισκέπτες, ξυλοπόδαρους και ταράνδους, μασκότ, Άι Βασίληδες, νερόφουσκες, μπαλόνια και face painting και ξεδιπλώθηκε σε όλο το εμπορικό κέντρο της Θέρμης.

Στην πλατεία της Θέρμης υπάρχουν ξύλινα σπιτάκια με τα χριστουγεννιάτικα ζαχαρωτά του μπάρμπα Αλέκου, το ζεστό κρασί προσφορά της κάβας Eviva. Ένα όμορφο περίπτερο φιλοξενεί την Πνοή Ελπίδας, η οποία σιτίζει περισσότερες από 80 οικογένειες, ενώ τα χριστουγεννιάτικα παραμύθια, τα γούρια και τα όμορφα διακοσμητικά της Πνοής Ζωής για τα Παιδιά, παρουσιάστηκαν σε ένα από τα ξύλινα σπιτάκια στο χώρο της πλατείας Παραμάνα.
Το 1ο Σύστημα Προσκόπων Θέρμης και τα μέλη του πρόσφεραν ζεστή σοκολάτα στους επισκέπτες ενώ όλα τα εορταστικά δρώμενα, έγιναν με τη στήριξη και τη βοήθεια για μία ακόμη χρονιά των εθελοντών πολιτικής προστασίας Θέρμης.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε στην κεντρική εξέδρα το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου, από τον δήμαρχο Θέρμης Θεόδωρο Παπαδόπουλο, παρουσία του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, του προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλη Ζορπίδη και του προέδρου της ΕΣΕΕ Γώργιου Καρανίκα, καθώς και άλλων εκπροσώπων των εμπορικών συλλόγων.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Λευκής Νύχτας ξεκίνησε με τους Kuklusax υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Θεόφιλου Σωτηριάδη και το τμήμα μονωδίας του Δημοτικού Ωδείου Θέρμης. Ακολούθησε η μουσικοχορευτική συναυλία του 9μελους συγκροτήματος Fabulous με πλήρη ηχητική κάλυψη και φωτισμό. Παράλληλα video-wall μετέδιδε ζωντανά τις δράσεις που λαμβάνουν χώρα στους υπόλοιπους εμπορικούς δρόμους της Θέρμης.

Η “Λευκή Νύχτα” στη Θέρμη είναι μια θεσμοθετημένη εκδήλωση της Ένωσης Επαγγελματιών και Εμπόρων Θέρμης, την οποία στηρίζει ο δήμος Θέρμης, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και φέτος για πρώτη χρονιά και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ως συνδιοργανωτές.

Τις φωτογραρφίες ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ