Skip to main content

Με νέα κάθειρξη αλλά εκτός φυλακής ο Μισούνοφ για τις ρουκέτες

Έπαθα σοκ όταν έμεινα μ' αυτά και έψαχνα τρόπο να τα ξεφορτωθώ, δείξτε επιείκεια, να μην ξαναμπώ μέσα, ανέφερε στην απολογία του ο κατηγορούμενος.

του Βασίλη Παπαναστασούλη

Ποινή κάθειρξης 6,5 ετών επέβαλε το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης στον Μιχάλη Μισούνοφ επειδή κατείχε δύο εκτοξευτήρες RPG και μία ρουκέτα, το 2009. To δευτεροβάθμιο δικαστήριο έκρινε ένοχο, με ελαφρυντικά, τον παλαίμαχο καλαθοσφαιριστή του Άρη ο οποίος σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκε με 10ετή κάθειρξη και παρέμεινε έγκλειστος επί δύο χρόνια και 2 μήνες.

Μ' αυτή την απόφαση, ο κατηγορούμενος δεν θα παραμείνει στη φυλακή καθώς εξέτισε τα 3/5 της πρωτοβάθμιας ποινής του και αποφυλακίστηκε, σύμφωνα με το δικηγόρο του.

«Δείξτε επιείκεια, να μην ξαναμπώ μέσα» είπε στην απολογία του ο Μ. Μισούνοφ και σημείωσε ότι πήρε τα όπλα και πυρομαχικά για να κάνει εξυπηρέτηση σε  τρίτο πρόσωπο το οποίο πέθανε. «Έπαθα σοκ όταν έμεινα μ' αυτά και έψαχνα τρόπο να τα ξεφορτωθώ. Ήταν βλακεία, το έχω μετανοιώσει. Αισθανόμουν υποχρέωση και έκανα κάτι παράνομο. Ήθελα να βοηθήσω» είπε.

Στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι, ο Μισούνοφ είχε παραλάβει τον οπλισμό από άτομο που ανήκε σε κύκλωμα «νονών» της νύχτας και είχε καταδικαστεί για την εν ψυχρώ δολοφονία άλλου «μπράβου», σε παραλιακό κέντρο διασκέδασης στην Καλαμαριά. Ο πρώην καλαθοσφαιριστής συνελήφθη το καλοκαίρι του 2009 ενώ βρισκόταν υπό στενή παρακολούθηση της αστυνομίας και της ΕΥΠ.