Skip to main content

Νέες εκθεσιακές ενότητες στην 85η ΔΕΘ με τιμώμενη χώρα τη Γερμανία

Η φετινή διοργάνωση θα εστιάσει στην καινοτομία, στην υψηλή τεχνολογία, στην επιχειρηματικότητα αλλά και στην κυκλική οικονομία.

Με νέες εκθεσιακές ενότητες εμπλουτίζεται η 85η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης 5 - 13 Σεπτεμβρίου 2020, η οποία φιλοξενεί ως τιμώμενη χώρα την Γερμανία και σχεδιάζει σημαντικά παράλληλα γεγονότα επιχειρηματικού, εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα.

Η περσινή διοργάνωση με μια εντυπωσιακή επισκεψιμότητα που άγγιξε τους 265.000, δίνει δυναμικά τη σκυτάλη στη φετινή ΔΕΘ, η οποία θα εστιάσει στην καινοτομία, στην υψηλή τεχνολογία, στην επιχειρηματικότητα αλλά και στην κυκλική οικονομία προσφέροντας μια πλούσια ατζέντα γεγονότων που θα περιλαμβάνει:

Θεματικό πάρκο "Digital Greece"

Σύγχρονα μοντέλα επιχειρηματικότητας μέσα από την πράσινη ανάπτυξη και την ενέργεια

Αφιέρωμα στην αυτοκίνηση με έμφαση στα ηλεκτρικά οχήματα

Εκπαιδευτικά προγράμματα και επαγγελματικό προσανατολισμό για νέους

Καθημερινές εκδηλώσεις για τις νέες τάσεις στη γαστρονομία

Ομορφιά και well being

Ψυχαγωγία και happenings για τους μικρούς φίλους

Καθημερινό συναυλιακό πρόγραμμα
 
Επιπρόσθετα, όπως επισημαίνει ο φορέας, ο διεθνής χαρακτήρας της οργάνωσης θα προσελκύσει όπως κάθε χρόνο, σημαντικό αριθμό επίσημων κρατικών συμμετοχών (στην 84η ΔΕΘ συμμετείχαν 19), αλλά και πολλές ακόμη ξένες επιχειρήσεις, μέσω των Ελλήνων αντιπροσώπων τους.
 
Τιμώμενη Χώρα Γερμανία

Πρόκειται για μια «Ελληνο-Γερμανική Συνεργασία» που στόχο έχει να εμβαθύνει όχι μόνο τις πολιτικές αλλά και τις οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών υποστηρίζοντας τη θετική πορεία της Ελλάδας.

Η συμμετοχή της τιμώμενης χώρας, επισημαίνει η διοίκηση της ΔΕΘ, περιλαμβάνει επίσης σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων, "Lounge" για επιχειρηματικές συναντήσεις B2B, καθώς και διαμορφωμένο χώρο για επιδείξεις μαγειρικής.

H σημαντικότερη αγορά της Ευρώπης, που είναι ταυτόχρονα και μία από τις κορυφαίες οικονομίες του κόσμου, θα δώσει έμφαση στην ενέργεια και το περιβάλλον και θα παρουσιάσει τη δυναμική της εφ' όλης της ύλης, όπως:

• πράσινη ανάπτυξη
• επαγγελματική κατάρτιση
• έξυπνες πόλεις
• κινητικότητα
• νεοφυείς επιχειρήσεις
• υγεία
• διατροφή

Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομίας και Ενέργειας ανέθεσε το συντονισμό της παρουσίασης των γερμανικών επιχειρήσεων, σε έναν εκθεσιακό χώρο έκτασης 6.000 τ.μ. (Περίπτερο 13) στον Εκθεσιακό Οργανισμό της Κολωνίας (Koelnmesse GmbH), ο οποίος θα υποστηρίζεται στο έργο του από τον Σύνδεσμο της Γερμανικής Εκθεσιακής Βιομηχανίας (Association of the German Trade Fair Industry - AUMA) και το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Στην επιτυχία της συμμετοχής της Γερμανίας ως τιμώμενης χώρας θα συμβάλλουν, επιπλέον, οι πολυάριθμοι γερμανικοί και διμερείς φορείς με σταθερή παρουσία στην Ελλάδα, όπως οι Γερμανικές Σχολές Θεσσαλονίκης και Αθήνας, το Ινστιτούτο Goethe, η Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD), η Deutsche Welle και η Ελληνογερμανική Συνέλευση.

Δηλώστε έγκαιρα την εκθεσιακή σας συμμετοχή εδώ