Skip to main content

Με νέο λουκ στο ΟΑΚΑ

Ο Γιόζεφ Μπουμπένκο θα προχωρήσει σε αναγκαστικές και μη διαφοροποιήσεις στο βασικό σχήμα του Ηρακλή. Παπαστεριανός, Λέκι και Μάρκες, Πιλότο και Καρλίνιος προπονήθηκαν ατομικά.
Για τον Γιόζεφ Μπουμπένκο, οι δύο τελευταίες αναμετρήσεις της κανονικής περιόδου εμπεριέχουν το στοιχείο των δοκιμών για την επόμενη σεζόν και ας μην είναι ακόμη βέβαιο ότι θα παραμείνει στο τιμόνι της ομάδας. Ο Σλοβάκος τεχνικός ετοιμάζει αλλαγές ενόψει του αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Μάλιστα, στη χθεσινή προπόνηση έδειξε κατά ένα σημαντικό ποσοστό τις προθέσεις του για την ενδεκάδα και σήμερα θα τις οριστικοποιήσει.

Θα υπάρχουν αλλαγές και στα πρόσωπα και ενδεχομένως και στις θέσεις της διάταξης που προτιμά ο Μπουμπένκο και που έφεραν τον Ηρακλή σε ευνοϊκή βαθμολογική κατάσταση, σε σύγκριση με τα προβλήματα που αντιμετώπισε στο μεγαλύτερο μέρος του πρωταθλήματος. Υπάρχουν αναγκαστικές αλλαγές λόγω τραυματισμών και λόγω τιμωριών.

Ο Μπουμπένκο δοκίμασε στο 4-3-3 με τον Φερνάντες κάτω από τα δοκάρια. Οι Κατσαμπής και Σαρακατσάνος έγιναν κεντρικό αμυντικό δίδυμο με τον Παπαζαχαρία στα δεξιά. Ο Μπουμπένκο δοκίμασε αρχικά αριστερά τον Ιωαννίδη και στη συνέχεια τον Μάρτος. Στη μεσαία γραμμή δημιούργησε «τρίγωνο» με έναν«καθαρό» αμυντικό χαφ, τον Ηλιάδη, που είχε λίγο μπροστά του τους «Πίτου» και Μάρα.

Επιθετικά ο Κομπαγιάσι ξεκίνησε αριστερά και ο Κονέ δεξιά, με τον Γιάντση στην κορυφή. Στο αριστερό άκρο της επίθεσης, πάντως, ο Επστάιν φαίνεται πως θα επανέλθει στην ενδεκάδα. Αυτό το οποίο διαχωρίζει το 4-3-3 που δοκίμασε ο Μπουμπένκο με το κλασικό 4-5-1, είναι η σαφής προώθηση των ακραίων, όπως και το ότι στο "τρίγωνο" του κέντρου οι δύο μέσοι έπαιζαν παράλληλα μπροστά από τον αμυντικό χαφ.

Συμπερασματικά, ο Σλοβάκος σύμφωνα με όσα έδειξε προσανατολίζεται να αλλάξει σύστημα και να προτιμήσει το 4-3-3 με σκοπό να αιφνιδιάσει στο ΟΑΚΑ. Οι απουσίες είναι λίγο πολύ γνωστές. Οι Παπαστεριανός, Λέκι, Μάρκες συνέχισαν με ατομικό πρόγραμμα και ο Πιλότο με πρόγραμμα στο γυμναστήριο. Ο Καρλίνιος προφυλάχθηκε χθες προληπτικά, λόγω μυϊκής επιβάρυνσης που δεν εμπνέει ανησυχία και από σήμερα είναι στη διάθεση του προπονητή.