Skip to main content

Με νουγκατίνα δύο τόνων επιχειρεί να μπει στο Γκίνες η Καρδίτσα

Η νουγκατίνα, όπως ανακοινώθηκε, θα ζυγίζει δύο τόνους και υπολογίζεται ότι θα προσφερθούν 10.000 μερίδες σε όσους θα βρίσκονται στον χώρο.

Την κατάκτηση του ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη νουγκατίνα σοκολάτα στον κόσμο θα επιδιώξουν να φέρουν σε πέρας οι ζαχαροπλάστες της Καρδίτσας.

Με τη στήριξη της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ζαχαροπλαστών Ελλάδος και τη συμμετοχή 500 περίπου ζαχαροπλαστών από όλη τη χώρα, αλλά και μαθητών από διάφορα ΙΕΚ, θα παρασκευαστεί μία τεράστια νουγκατίνα σοκολάτα 100 μέτρων, με στόχο να καταρριφθεί το προηγούμενο ρεκόρ των 45 μέτρων, που κατέχει η Ιταλία.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ζαχαροπλαστών Καρδίτσας, Ιωάννης Κουφόπουλος, απευθύνει κάλεσμα σε όλο τον κόσμο να παρευρεθεί στην ξεχωριστή αυτή εκδήλωση που θα διοργανώσει, στις 29 Νοεμβρίου, στην κεντρική πλατεία της πόλης, ο Σύλλογος Ζαχαροπλαστών Νομού Καρδίτσας, με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας - Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας και τη στήριξη του Επιμελητηρίου Καρδίτσας,

Η νουγκατίνα, όπως ανακοινώθηκε, θα ζυγίζει δύο τόνους και υπολογίζεται ότι θα προσφερθούν 10.000 μερίδες σε όσους θα βρίσκονται στον χώρο της κεντρικής πλατείας, όπως, επίσης, και σε ιδρύματα της περιοχής.