Skip to main content

Με παγετό και χιόνια η 22η αγωνιστική - Ποια ματς «απειλούνται»

Πολικές θερμοκρασίες αναμένονται σε όλη τη χώρα το Σαββατοκύριακο με το κύμα κακοκαιρίας να «απειλεί» και τα παιχνίδια της Superleague

Με θερμοκρασίες υπό του μηδενός, αλλά και χιονοπτώσεις, κατά τόπους έντονες, ενδέχεται να διεξαχθούν ορισμένα από τα παιχνίδια της 22ης αγωνιστικής της Superleague το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ψυχρές αέριες μάζες πολικής προέλευσης θα φτάσουν στη χώρα μας το πρωί του Σαββάτου, κατεβάζοντας τον υδράργυρο ακόμη και κατά 15 βαθμούς Κελσίου και φέρνοντας χιονοπτώσεις, ακόμη και σε μηδενικά υψόμετρα.

Ως αποτέλεσμα της νέας κακοκαιρίας, είναι μεγάλο το ενδεχόμενο να επηρεαστεί και η έκβαση κάποιων αγώνων, όχι μόνο της Superleague, αλλά και της Football League.

Συγκεκριμένα, η αγωνιστική ξεκινάει με το παιγνίδι Ξάνθη-Λεβαδειακός το Σάββατο (16:00) και, σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις, η θερμοκρασία θα είναι στους -3 βαθμούς, ενώ θα υπάρχει και χιονόπτωση.

Για τον αγώνα Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος η πρόβλεψη κάνει λόγο για θερμοκρασίες από 3 ως -1 βαθμούς και χιονόνερο ή και χιονόπτωση.

Δύο ώρες αργότερα το παιγνίδι της ΑΕΚ με τον Απόλλωνα Σμύρνης (23/2, 19:30), όπου προβλέπεται θερμοκρασία στους 0 βαθμούς και χιονόπτωση στο ΟΑΚΑ.

Παρόμοιο, όμως, αναμένεται να είναι το σκηνικό και την Κυριακή, στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Το πρόγραμμα ξεκινά με την αναμέτρηση Πανιώνιος-Παναθηναϊκός όπου η θερμοκρασία εκτιμάται στους 3 βαθμούς, ενώ γίνεται αναφορά και για χιονόνερο.

Υπό του μηδενός θα βρίσκεται η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια του Λαμία-Λάρισα (-2 β.), ενώ αναμένεται να υπάρχει και χιονόπτωση, σύμφωνα με τη μετεωρολογική πρόβλεψη. Στους 2 βαθμούς και με συννεφιά αναμένεται να διεξαχθεί το clasico της Θεσσαλονίκης ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Άρη, ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί ότι σχεδόν καθόλη τη διάρκεια του Σαββάτου στην πόλη θα χιονίζει, γεγονός που μπορεί να δυσχεράνει τη διεξαγωγή του ντέρμπι.

Καλύτερα φαίνεται να είναι τα πράγματα στα δύο παιγνίδια της Δευτέρας (25/2), καθώς για το Ολυμπιακός-ΟΦΗ η θερμοκρασία εκτιμάται να ανέβει στους 4-5 βαθμούς, συνοδεία βροχόπτωσης, ενώ το Παναιτωλικός-ΠΑΣ Γιάννινα προβλέπεται να διεξαχθεί στους 4 βαθμούς με αραιή συννεφιά.