Skip to main content

Η αριθμητική της Συμφωνίας των Πρεσπών - Πώς περνάει από τη Βουλή

Εκτιμάται ότι τα «ναι» στην αλλαγή της συνταγματικής ονομασίας της πΓΔΜ μπορεί να φθάσουν τα 152, ενδεχομένως και τα 153.

Η κυβέρνηση φαίνεται να εξασφαλίζει την απαιτούμενη πλειοψηφία για την έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Εκτιμάται ότι τα «ναι» στην αλλαγή της συνταγματικής ονομασίας της πΓΔΜ μπορεί να φθάσουν τα 152, ενδεχομένως και τα 153.  

Από τους 151 που ψήφισαν υπέρ της κυβέρνησης στην ψήφο εμπιστοσύνης, θα αφαιρεθεί ο Κώστας Ζουράρις, που έχει δηλώσει ότι θα καταψηφίσει τη Συμφωνία, και πιθανώς και ο Βασίλης Κόκκαλης που διεγράφη από τους ΑΝΕΛ.

Μαζί με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τη Συμφωνία αναμένεται να ψηφίσουν από το Ποτάμι ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο Γιώργος Μαυρωτάς.

Θετική ψήφο πρόκειται να δώσουν η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα, η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Θανάσης Παπαχριστόπουλος μαζί με τον πρώην βουλευτή του Ποταμιού Σπύρο Δανέλλη.

Μάλιστα θεωρείται πιθανό να ψηφίσουν υπερ της Συμφωνίας τόσο ο Σπύρος Λυκούδης από το Ποτάμι όσο και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος από τη ΔΗΜΑΡ, κάτι που σημαίνει οτι η Συμφωνία μπορεί τελικά να περάσει με «152» ή ακόμα με 153 «ναι»