Skip to main content

Με παρατράγουδα οι εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ

Τα μεγαλύτερα προβλήματα στην κάλπη της Β’ δημοτικής κοινότητας που είχε στηθεί στο Εργατικό Κέντρο μαζί με αυτές της Α’ και Γ’ δημοτικής κοινότητας.

Αρκετά παρατράγουδα σημειώθηκαν στις εσωκομματικές εκλογές οι οποίες έγιναν την Κυριακή στο ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης για την ανάδειξη της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής καθώς και των νέων Συντονιστικών Επιτροπών των δημοτικών οργανώσεων. Αποτέλεσμα ήταν μετά το κλείσιμο της κάλπης στις 7 το βράδυ να προκληθούν εντάσεις και διαφωνίες στη διάρκεια της καταμέτρησης, γεγονός που δυσχέρανε την έκδοση των αποτελεσμάτων. Τα μεγαλύτερα προβλήματα παρατηρήθηκαν στην κάλπη της Β’ δημοτικής κοινότητας η οποία είχε στηθεί στο Εργατικό Κέντρο μαζί με αυτές της Α’ και Γ’ δημοτικής κοινότητας.

Ειδικότερα, στην επίμαχη κάλπη βρέθηκαν μέσα περίπου πενήντα περισσότερα ψηφοδέλτια από τον αριθμό των ψηφισάντων. Υπεράριθμα ψηφοδέλτια, γύρω στα 25 βρέθηκαν και στην κάλπη της Δ’ δημοτικής κοινότητας. Αυτό πυροδότησε εντάσεις και κατηγορίες ότι κάποιοι έριξαν μέσα στις κάλπες ψηφοδέλτια της αρεσκείας τους προκειμένου να ευνοήσουν συγκεκριμένους υποψήφιους.

Μάλιστα, ορισμένα στελέχη ζήτησαν ακόμη και να μην προσμετρηθεί το αποτέλεσμα από αυτές τις κάλπες. Οι διαβουλεύσεις επ’ αυτού συνεχίζονταν ως και τα μεσάνυχτα και σύμφωνα με πληροφορίες αποφασίστηκε να προσμετρηθούν όλες οι κάλπες. Προβλήματα, μικρότερης έκτασης παρατηρήθηκαν και σε άλλα εκλογικά κέντρα και αφορούσαν τη σύνθεση των εφορευτικών επιτροπών καθώς και το μητρώο των εκλογέων.

Μέχρι περίπου τα μεσάνυχτα είχε καταμετρηθεί σχεδόν το 50% των ψηφοδελτίων. Με βάση τα πρώτα αποτελέσματα θέση στη νέα Νομαρχιακή Επιτροπή της Α’ Θεσσαλονίκης διεκδικούν με αξιώσεις οι Παναγιώτης Παπαδορόθεος-Βασιλειάκης, Στράτος Χασάπης, Χρήστος Παπαδούλης, Δημήτρης Ζαγκάκης, Δημήτρης Κνης, Ολυμπία Κορδά, Κώστας Αβραμίδης, Κώστας Ανθόπουλος, Μελίνα Βερβερίδου, Ελευθερία Παπαθωμά, Βασιλική Νικολέτου-Σκαρλιού κ.ά. Το τελικό αποτέλεσμα αναμένεται να εκδοθεί τη Δευτέρα το μεσημέρι. Στην Α’ Θεσσαλονίκης εκτιμάται ότι ψήφισαν γύρω στα 2.200 άτομα. Η ανάδειξη του νέου συντονιστή της Ν.Ε. θα γίνει από τα 11 μέλη της Ν.Ε.

Παρατράγουδα σημειώθηκαν και στο Κιλκίς όπου 14 άτομα απέσυραν την υποψηφιότητά τους καταγγέλλοντας μεθοδεύσεις.

Προβάδισμα Κυανίδη στη Β’

Χωρίς προβλήματα κύλησαν οι εκλογές στη νομαρχιακή οργάνωση της Β’ Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τον συντονιστή της απερχόμενης Νομαρχιακής Επιτροπής Γιάννη Κυανίδη στις δέκα κάλπες οι οποίες είχαν στηθεί στους οκτώ καλλικρατικούς δήμους της περιφέρειας, προσήλθαν περισσότεροι από πεντακόσιοι. Η καταμέτρηση των ψήφων συνεχιζόταν ως πολύ αργά το βράδυ και τα τελικά αποτελέσματα αναμένονται να βγουν τη Δευτέρα.

Ωστόσο, το ενδιαφέρον είναι περιορισμένο καθώς για τις έντεκα θέσεις της νέας Ν.Ε. υπήρξαν τελικά μόνον έντεκα υποψήφιοι αφού την τελευταία στιγμή απεσύρθησαν δύο εκ των αρχικά 13 υποψηφίων. Πρόκειται για τον Σταύρο Βαρβαρίδη ο οποίος έθεσε εν τέλει υποψηφιότητα για τη Συντονιστική Επιτροπή της δημοτικής οργάνωσης Λαγκαδά και για τον Βαγγέλη Παπανικολάου ο οποίος μετακινήθηκε στο ψηφοδέλτιο της Ν.Ε. Πιστοποίησης και Καταστατικού. Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr από τα πρώτα αποτελέσματα της καταμέτρησης ο κ. Κυανίδης είχε μεγάλο προβάδισμα και αναμένεται να είναι εκ νέου συντονιστής της Ν.Ε.

Ψήφισαν 30.000

Ικανοποίηση για την εξέλιξη των χθεσινών εσωκομματικών εκλογών εξέφρασε η Χαριλάου Τρικούπη. Σε δήλωσή του ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Στέφανος Ξεκαλάκης τόνισε ότι «πάνω από 30.000 προοδευτικοί Έλληνες πολίτες, ανταποκρίθηκαν, εν μέσω θέρους, στο κάλεσμά μας και συμμετείχαν στις διαδικασίες για την εκλογή των νέων Νομαρχιακών και Δημοτικών Οργάνων του ΠΑΣΟΚ. Η εξέλιξη αυτή έρχεται ως συνέχεια των διεργασιών που συντελούνται το τελευταίο διάστημα για την επανένωση και ανασυγκρότηση της Προοδευτικής Παράταξης. Μαζί με τους Προοδευτικούς Έλληνες Πολίτες, με προμετωπίδα τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος που συμμετείχαν και στη σημερινή διαδικασία και με τη βεβαιότητα ότι, μέσα από τις δράσεις και τις πολιτικές μας θέσεις, οι συνοδοιπόροι μας θα πολλαπλασιαστούν γεωμετρικά, προχωράμε για να αποτελέσουμε την προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης της χώρας».