Skip to main content

Με παρέμβαση Φάμελλου βγήκαν τα αστικά του ΟΑΣΘ-Τι απαντά ο υπουργός

Πληροφορίες του Σαλονικιού αναφέρουν ότι τα λεωφορεία κυκλοφόρησαν μετά από παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος.

Γράφει ο Σαλονικιός

Όλο το βράδυ της Παρασκευής τα συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας πάσχιζαν, παρά την έντονη χιονόπτωση, να κρατήσουν ανοιχτούς τους βασικούς οδικούς άξονες του πολεοδομικού συγκροτήματος καθώς και του εθνικού οδικού δικτύου. Και όπως φάνηκε από την εικόνα που είχαν οι δρόμοι το Σάββατο το πρωί, τα κατάφεραν μια χαρά.

Οι μόνοι που δεν το κατάλαβαν αυτό ήταν οι διοικούντες τον ΟΑΣΘ οι οποίοι αποφάσισαν να μην κυκλοφορήσουν τα λεωφορεία ως τις 2 το μεσημέρι!

Όταν, λόγω της γενικής κατακραυγής, συνειδητοποίησαν το σφάλμα τους, αντί να το διορθώσουν επιχείρησαν να μεταθέσουν τις ευθύνες στη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, ισχυριζόμενοι ότι από αυτήν τους δόθηκε εντολή να μην κυκλοφορήσουν τα λεωφορεία. Βεβαίως, λίγη ώρα μετά η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας το διέψευσε, εκθέτοντάς τους ακόμη περισσότερο.

Τελικώς, κάποια πρώτα λεωφορεία έσκασαν μύτη εκεί γύρω στις 12. Σύμφωνα με έγκυρη πηγή μου αυτό έγινε κατόπιν παρέμβασης του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλου ο οποίος αντελήφθη εγκαίρως την πατάτα της διοίκησης Παππά και τους ζήτησε να βγάλουν αμέσως τα λεωφορεία στους δρόμους, όπερ και εγένετο.

Δεν έκανα καμία παρέμβαση στον ΟΑΣΘ, δηλώνει ο Σ. Φάμελλος

Με δήλωσή του πάντως στη Voria.gr o κ.Φάμελλος  σημειώνει ότι όταν πήγε στον ΟΑΣΘ τα λεωφορεία ήταν ήδη στους δρόμους.  Επισημαίνει ότι τα λεωφορεία βγήκαν μόλις οι καιρικές συνθήκες το επέτρεψαν και έπειτα από υπεράνθρωπες προσπάθειες της διοίκησης του Οργανισμού.

Όπως εξήγησε ο κ. Φάμελλος, βρισκόταν στο Ηράκλειο και μόλις προσγειώθηκε στη αεροδρόμιο «Μακεδονία» μετέβη στις εγκαταστάσεις του ΟΑΣΘ όπου διαπίστωσε ότι την ώρα εκείνη (γύρω στις 12 το μεσημέρι) η διοίκηση είχε καταφέρει, μετά και τη βοήθεια της Πυροσβεστικής, να βγάλει ήδη τα πρώτα λεωφορεία στους δρόμους.

«Δεν έγινε καμία δική μου παρέμβαση, η διοίκηση του κ. Παππά είχε κάνει ήδη όλα όσα έπρεπε», αναφέρει ο κ. Φάμελλος.