Skip to main content

Με παρέμβαση Τζιτζικώστα λύνεται το θέμα στη Διεύθυνση Υγείας

Έπειτα από παρέμβαση του Απόστολου Τζιτζικώστα οι βεβαιώσεις στους περίπου 250 αποφοίτων της Ιατρικής θα χορηγηθούν τελικά ηλεκτρονικά

Λύση στο ζήτημα της χορήγησης βεβαιώσεων για την άσκηση ιατρικής ειδικότητας στους αποφοίτους του τμήματος Ιατρικής της σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, το οποίο ανέδειξε με σημερινό δημοσίευμά της η Voria.gr, έδωσε πριν από λίγο ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Έπειτα από παρέμβαση του Απόστολου Τζιτζικώστα οι βεβαιώσεις στους περίπου 250 αποφοίτων της Ιατρικής θα χορηγηθούν τελικά ηλεκτρονικά, χωρίς να είναι αναγκαία η φυσική παρουσία τους, κάτι που θα δημιουργούσε μεγάλους κινδύνους, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα, τόσο για τους ίδιους, όσο και για τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Υγείας της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας η οποία χορηγεί τις βεβαιώσεις.

Όπως έγραψε νωρίτερα η Voria.gr, οι βεβαιώσεις επρόκειτο να χορηγηθούν στις 14 Αυγούστου και βάσει των έως τώρα δεδομένων, οι περίπου 250 απόφοιτοι της Ιατρικής θα έπρεπε να συγκεντρωθούν για ώρες έξω από τη Διεύθυνση Υγείας προκειμένου να παραλάβουν τις βεβαιώσεις. Οι ίδιοι είχαν διαμαρτυρηθεί ζητώντας οι βεβαιώσεις να τους χορηγηθούν ηλεκτρονικά, κάτι που τελικώς θα γίνει, μετά τη σημερινή παρέμβαση του κ. Τζιτζικώστα.