Skip to main content

Με πυροπροστασία θωρακίζει τα σχολικά κτήρια ο δήμος Κορδελιού-Ευόσμου

Ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου εξασφάλισε την έναρξη έργων πυρασφάλειας στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Τις 107 σχολικές του μονάδες θωρακίζει ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου προχωρώντας στην υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας σε όλα τα υφιστάμενα σχολικά κτήρια του δήμου.

Μέσα από την ένταξή του στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» και στην πράξη «Εκπόνηση μελετών και υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες της χώρας», ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου εξασφάλισε την έναρξη έργων πυρασφάλειας στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου.

«Η ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών όλων των σχολείων του Δήμου μας είναι αδιαπραγμάτευτη και αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα  η λήψη όλων των προβλεπόμενων προληπτικών και κατασταλτικών μέτρων προστασίας, που θα συμβάλλουν στην αποτροπή φαινομένων εκδήλωσης πυρκαγιών και ατυχημάτων» δήλωσε ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός, επισημαίνοντας πως η πυρασφάλεια όλων των σχολικών συγκροτημάτων εντάσσεται στον μακρόπνοο σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για τον εκσυγχρονισμό και τη λειτουργική αναβάθμιση των σχολικών μονάδων του δήμου.

Η χρηματοδότηση των έργων πυροπροστασίας στα σχολικά κτήρια του δήμου θα καλυφθεί από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» με το ποσό των 439.140€ και από ιδίους πόρους του δήμου Κορδελιού Ευόσμου.