Skip to main content

Με πυροσβέστες και αστυνομικούς έκανε Πρωτοχρονιά ο Χαρδαλιάς

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας επέλεξε να κάνει Πρωτοχρονιά στον Πυροσβεστικό Σταθμό Περιστερίου, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε το Α.Τ. Μενιδίου

Στον Πυροσβεστικό Σταθμό Περιστερίου άλλαξε χρόνο ο Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με τα στελέχη της βάρδιας, ενώ αμέσως μετά επισκέφθηκε για τις καθιερωμένες ευχές το Αστυνομικό Τμήμα Μενιδίου, το 251 στρατιωτικό νοσοκομείο, καθώς και το επιχειρησιακό κέντρο του ΕΚΑΒ.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας επέλεξε έτσι να τονίσει τη διακλαδικότητα και τη διαρκή συνεργασία μεταξύ των φορέων που συνεπικουρούν την Πολιτική Προστασία στο έργο της, όπως είναι το Πυροσβεστικό Σώμα, η Ελληνική Αστυνομία, οι Ένοπλες Δυνάμεις και το ΕΚΑΒ, μην παραλείποντας να τιμήσει και τους υγειονομικούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στον κορωνοιό.

Επίσης, επιλέγοντας να επισκεφθεί περιοχές της Δυτικής Αθήνας, όπου σημειώθηκε έξαρση της πανδημίας τις τελευταίες εβδομάδες έδωσε για ακόμα μια φορά το μήνυμα ότι η Πολιτική Προστασία είναι παρούσα όπου χρειάζεται.

Ο υφυπουργός ευχαρίστησε θερμά τα στελέχη της πρώτης γραμμής σε όλες τις υπηρεσίες που επισκέφθηκε για τη συνεισφορά τους στο έργο της Πολιτικής Προστασίας και αντάλλαξε ευχές για «μια νέα χρονιά, μια καλύτερη χρονιά», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε.

Ειδικότερα σε ανάρτησή του έγραψε:

«Αλλαγή χρόνου τα μεσάνυχτα μαζί με εκείνους που παραμείναν και σήμερα εκτός σπιτιού, μακριά από τις οικογένειές τους, σταθερά στο καθήκον, να αγρυπνούν για να προστατεύουν όλους εμάς. Με τα στελέχη μας στον Πυροσβεστικό Σταθμό Περιστερίου αλλάξαμε μαζί χρόνο τα μεσάνυχτα, και αμέσως μετά στο Αστυνομικό Τμήμα Μενιδίου ανταλλάξαμε ευχές με τους άνδρες και τις γυναίκες της ΕΛΑΣ, όλοι τους στελέχη της πρώτης γραμμής. Και ειδικά στα Δυτικά της Αττικής που το τελευταίο διάστημα τόσο ταλαιπωρήθηκε από τον κορωνοϊό. Και ένοιωσα την ανάγκη στην συνέχεια να βρεθώ και να ευχηθώ στους υγειονομικούς μας που μήνες τώρα μοχθούν στα όρια των αντοχών τους για τον περιορισμό της πανδημίας. Στο 251 Στρατιωτικό Νοσοκομείο συνάντησα τους ακούραστους γιατρούς και νοσηλευτές μας και ευθύς αμέσως στο Επιχειρησιακό Κέντρο του ΕΚΑΒ, συνομίλησα με τους ανθρώπους της Μονάδας Διαχειρισης Κρίσεων αλλά και τα πληρώματα όλων των ασθενοφόρων μας. Τους ευχαρίστησα για την μοναδική τους προσπάθεια και αυταπάρνηση και ευχηθήκαμε όλοι μαζί η νέα χρονιά που μόλις ξεκίνησε να είναι μια καλύτερη χρονιά για όλους μας. Γιατί η Πολιτική Προστασία είναι οι άνθρωποί της.Τα στελέχη μας από το Πυροσβεστικό Σώμα, την Ελληνική Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα τις Ένοπλες Δυνάμεις, το ΕΚΑΒ, τις εθελοντικές μας ομάδες. Τα στελέχη μας που νυχθημερόν, από κοινού, με επαγγελματισμό, με θάρρος, με κουράγιο και ψυχή, κάνουν τα πάντα για τη δική μας ασφάλεια και προστασία».