Skip to main content

Με πυροτεχνήματα η φωταγώγηση του δέντρου στη Νεάπολη

Ο δήμαρχος Νεάπολης- Συκεών Σίμος Δανιηλίδης έδωσε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής το σύνθημα της φωταγώγησης του δένδρου

Χιλιάδες λαμπιόνια άναψαν και φώτισαν το εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Πλατεία Ειρήνης (Ρολόι) της Δ.Ε. Νεάπολης και η πλατεία πλημμύρισε από πολύχρωμα πυροτεχνήματα και εορταστική μουσική, ενώ ο Άγιος Βασίλης και τα ξωτικά μοίρασαν δώρα στα παιδιά, ψάλλοντας χριστουγεννιάτικους ύμνους και τραγούδια, παρέα με τα παιδιά του 1ου και 2ου Νηπιαγωγείου Νεάπολης και τη Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών, ενώ ο Αιμοδοτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Πεύκων έκανε τη βραδιά ακόμα πιο ζεστή, προσφέροντας σε μικρούς και μεγάλους ζεστό τραχανά, ζεστή σοκολάτα, γκοφρετάκια, άφθονο κρασί και ρακόμελο.

Σε μία ατμόσφαιρα που θύμιζε σκηνικό βγαλμένο από μαγικό χριστουγεννιάτικο παραμύθι που ταξίδευε τους μικρούς φίλους, βασικούς πρωταγωνιστές και επίσημους καλεσμένους, ο δήμαρχος Νεάπολης- Συκεών Σίμος Δανιηλίδης έδωσε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής το σύνθημα της φωταγώγησης του δένδρου και ευχήθηκε για ακόμα μία χρονιά «να κρατήσουμε την ανθρωπιά και την ευαισθησία μας και να έχουμε μία χρονιά γεμάτη ευτυχία, υγεία, αγάπη, και ελπίδα για όλο τον κόσμο», υπογραμμίζοντας την προσπάθεια της δημοτικής αρχής «να τονώσουμε την ψυχολογία των συμπολιτών μας, μέσα από κλίμα αισιοδοξίας για ένα καλύτερο αύριο».

Art Bazaar 50 καλλιτεχνών

Στο πνεύμα των ημερών και το Art Bazaar, που για μια ακόμη φορά θα φέρει σε επαφή τους εικαστικούς δημιουργούς με το κοινό, σε μία αδιαμεσολάβητη ομαδική έκθεση, που τείνει να γίνει θεσμός, και αφορά Έλληνες και ξένους εικαστικούς καλλιτέχνες που ζουν και δημιουργούν στην πόλη μας, άλλα και έξω απ’ αυτήν.

Η έκθεση θα λειτουργήσει στο Εικαστικό Κέντρο «Ήλιος» (Λαγκαδά 120 & Δ.Κομνηνού, Νεάπολη) από την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018 έως και τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019, και θα φιλοξενήσει έργα 50 εικαστικών δημιουργών που έχουν να επιδείξουν σημαντικό καλλιτεχνικό έργο, ενώ αρκετοί από αυτούς έχουν εκθέσει έργα τους στη Θεσσαλονίκη, σ’ άλλες πόλεις και σε χώρες του εξωτερικού.
Η πρόταση συνδυάζει την προβολή του καλλιτεχνικού έργου με την εικαστική ενημέρωση, την επικοινωνία του θεατή-«αναγνώστη» με την Τέχνη, την αναγνώριση, αξιολόγηση και ανακάλυψη του «σημαντικού» μέσα από τη συγκριτική λειτουργία της καλλιτεχνικής έκφρασης, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα απόκτησης ενός σημαντικού εικαστικού έργου σε συμβολικό, χαμηλό κόστος. Στο Art Bazaar παίρνουν μέρος και εκθέτουν έργα τους καλλιτέχνες Ζωγραφικής, Γλυπτικής και Χαρακτικής εκπροσωπώντας διαφορετικά πεδία εικαστικής έκφρασης, χωρίς περιορισμούς ηλικιακούς ή αναγνωρισιμότητας.

Συνεχίζονται τα Τουρνουά Αγάπης

Στο μεταξύ χθες, Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε Τουρνουά Χάντμπολ, κατά τη διάρκεια του οποίου συγκεντρώθηκε μεγάλη ποσότητα ειδών πρώτης ανάγκης και τροφίμων για την ενίσχυση του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου.
Παράλληλα, οι μικροί αθλητές συνεχίζουν να προθερμαίνονται και για τα επόμενα Τουρνουά Αγάπης, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι «Η αγάπη έχει δύναμη». Πρόκειται για τρία διαφορετικά τουρνουά, κατά την πραγματοποίηση των οποίων θα γίνεται συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου. Συγκεκριμένα:
ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ: Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018, 6 μ.μ., στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Συκεών (Λεχόβου 7),
ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ: Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018, 10π.μ.-2μ.μ., στο Κλειστό Γήπεδο Επταπυργίου (Επταπυργίου 150, Συκιές),
ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΒΟΛΕΪ: Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018, 10π.μ.-2μ.μ., στο ΔΑΚ Κλειστό Αγ. Παύλου (τέρμα Ανθέων).

Πλούσιες δράσεις στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες

Την ίδια ώρα, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και συμμετοχή εξελίσσονται οι Χριστουγεννιάτικες δράσεις στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες, όπου τα παιδιά απολαμβάνουν το κλίμα των ημερών με δημιουργική φαντασία, όπως αυτή καταγράφηκε στο στολισμό των Χριστουγεννιάτικων δένδρων με στολίδια που δημιούργησαν τα ίδια.

Μεθαύριο, Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018, στις 6 μ.μ., στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Συκεών θα γίνει η παρουσίαση του χριστουγεννιάτικου βιβλίου-παραμυθιού της Μαρίας Πετκανοπούλου «Ο χρόνος ξεκινάει με χρατς και τελειώνει με χρουτς», με το βιβλίο να παρουσιάζεται στα παιδιά διαδραστικά από τη συγγραφέα-νηπιαγωγό. Η εκδήλωση θα «μεταφερθεί» και στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νεάπολης την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου στις 6 μ.μ.

Την ίδια ημέρα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νεάπολης, στις 6 μ.μ., θα γίνουν χριστουγεννιάτικες κατασκευές με τη συμμετοχή του 6ου Συστήματος Προσκόπων Νεάπολης, και μια ώρα αργότερα, στις 7 μ.μ., μικροί ζαχαροπλάστες θα αναλάβουν δράση στο δικό τους εργαστήριο ζαχαροπλαστικής με τον chef Κωνσταντίνο Ευλαμπίδη.

Να σημειωθεί ότι για τις εκδηλώσεις στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες είναι απαραίτητη η προεγγραφή στα τηλέφωνα: 2310.217376 (Συκιές) και 2310.635060 (Νεάπολη).