Skip to main content

Με ποδήλατο θα κυκλοφορεί από τη νέα χρονιά ο Μπουτάρης

Ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης επανέλαβε τη θέση της διοίκησης για απαγόρευση της εισόδου του αυτοκινήτου στο ιστορικό κέντρο.

Το ποδήλατο ως μέσω μετακίνησης υπερασπίστηκε για άλλη μια φορά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για το ευρωπαϊκό έργο URBACT III και το σχέδιο του δήμου για την ποδηλατοκίνηση σε μητροπολιτικό επίπεδο.

Όπως ανέφερε, στο παρελθόν πολλές φορές του έκλεβαν εξαρτήματα από το ποδήλατο, ωστόσο, από τη νέα χρονιά θα αρχίσει να το χρησιμοποιεί. «Να κάνουμε το ποδήλατο της μόδας. Παλιά είχα κι εγώ ποδήλατο και κυκλοφορούσα. Όμως μια μου έκλεψαν τη σέλα, μια το τιμόνι, βαρέθηκα. Από 1η Ιανουαρίου όμως θα το ξεκινήσω και πάλι» τόνισε.

Επανέλαβε τη θέση της διοίκησης για απαγόρευση της εισόδου του αυτοκινήτου στο ιστορικό κέντρο. «Όνειρο μας να απαγορευτεί η είσοδος του ΙΧ στο ιστορικό κέντρο. Ό,τι μέτρα και να πάρεις για τους ποδηλατόδρομους εάν δεν συνετιστούν οι οδηγοί δεν γίνεται» υπογράμμισε.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος, «το ποδήλατο είναι ένα μέσο που θέλει δουλειά στη Θεσσαλονίκη. Δεν αρκεί να κάνεις ποδηλατοδρόμους. Να πειστούν οι συμπολίτες μας πως πέρα από την ατμοσφαιρική ρύπανση και την άθληση, διευκολύνουν την κυκλοφορία και είναι ένας τρόπος να αλλάξει η ζωή μας. Δεν λέω να γίνουμε Ολλανδία, δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, όμως η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη που διευκολύνει το ποδήλατο».

Σύμφωνα με τον κ. Μπουτάρη, σχεδιάζεται «σε 2-3 χρόνια να ληφθούν μέτρα στο κέντρο της πόλης για το ΙΧ».

«Η διοίκηση αυτή έχει δηλώσει “εχθρός” στο αυτοκίνητο. Δεν μπορείς να κατεβαίνεις στο κέντρο με την αυτοκινητάρα σου για καφέ. Τελείωσε αυτό. Σε συμφωνία με τον ΟΑΣΘ θα πρέπει να βελτιώσουμε και τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Η παράκτια θέλω να πιστεύω ότι θα είναι έτοιμη το 2017, μια πενταετία θέλουμε για το μετρό, η ιδέα για το τραμ θέλει κι αυτή πέντε χρόνια» σημείωσε.