Skip to main content

Mε προσωπικό ασφαλείας ο ΧΥΤΑ Μαυροράχης

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργεί σήμερα ο ΧΥΤΑ της Μαυροράχης λόγω της απεργίας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι και οι συμβασιούχοι στον Σύνδεσμο ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης.
Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργεί σήμερα ο ΧΥΤΑ της Μαυροράχης λόγω της απεργίας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι και οι συμβασιούχοι στον Σύνδεσμο ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης, που έχει την ευθύνη για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο νομό.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, επεσήμαναν ότι αναμένεται σύντομα να προκύψει πρόβλημα στη λειτουργία του ΧΥΤΑ, της ανακύκλωσης, των περιβαλλοντικών πάρκων και των βιολογικών καθαρισμών, καθώς από τα 270 άτομα που απασχολούνται στο Σύνδεσμο τα 160 είναι συμβασιούχοι και οι συμβάσεις τους λήγουν στις 31 Αυγούστου.

«Μόλις χθες ανακοινώθηκε ότι η διαδικασία πρόσληψης των συμβασιούχων του Συνδέσμου θα γίνει μέσω ΑΣΕΠ, γεγονός που δημιουργεί ζήτημα, διότι η διαδικασία αυτή ευνοεί περισσότερο τους ανέργους και όχι τους υπαλλήλους του Συνδέσμου που έχουν μακροχρόνια εμπειρία και έχουν παρακολουθήσει πολύμηνα σεμινάρια εκπαίδευσης σε έναν ευαίσθητο τομέα όπως αυτός της διαχείρισης των απορριμμάτων», είπε ο Ταμίας του Συλλόγου Εργαζομένων στον Σύνδεσμο Αντώνης Ταχλίδης. Ενδεικτικά ανέφερε ότι η εμπειρία πέντε χρόνων απασχόλησης στον Σύνδεσμο ΟΤΑ υπερκαλύπτεται από το 50% της ανεργίας ενός χρόνου.

Αυτή τη στιγμή οι συμβασιούχοι που απασχολούνται στον Σύνδεσμο ζητούν την εξαίρεσή τους από τη διαδικασία του ΑΣΕΠ. Σχετικό αίτημα θα μεταφέρει τις επόμενες μέρες στον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση αντιπροσωπεία του Συνδέσμου ΟΤΑ, αποτελούμενη από δημάρχους του νομού Θεσσαλονίκης.