Skip to main content

Με rapid test η είσοδος των Αυστριακών κατοίκων στην Ελλάδα

Ένα γρήγορο τεστ αντιγόνου τις τελευταίες 48 ώρες πριν από την άφιξη αρκεί για την είσοδο Αυστριακών κατοίκων στην Ελλάδα.

Η Ελλάδα διευκολύνει την είσοδο από την Αυστρία, και ένα γρήγορο τεστ αντιγόνου τις τελευταίες 48 ώρες πριν από την άφιξη στην Ελλάδα αρκεί για την είσοδο, μεταδίδει στα αποψινά της δελτία ειδήσεων η δημόσια Αυστριακή Ραδιοτηλεόραση, παραπέμποντας και στην σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του αυστριακού υπουργείου Εξωτερικών.

Όπως τονίζεται σχετικά, προηγουμένως, έπρεπε να υποβληθεί κατά την είσοδο στην Ελλάδα ένα αρνητικό τεστ PCR, ή πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή πιστοποιητικό ανάρρωσης από τη νόσο Covid-19.

Παραμένει, ωστόσο, η υποχρέωση ηλεκτρονικής καταχώρισης των προσωπικών στοιχείων του επισκέπτη πριν από την είσοδο του στην Ελλάδα καθώς απαιτείται η επίδειξη ενός κωδικού QR που του αποστέλλεται έγκαιρα πριν από την άφιξή του.

Στα ίδια δελτία ειδήσεων αναφερόταν ότι την περασμένη εβδομάδα η Ισπανία απέσυρε την Αυστρία από τη λίστα των περιοχών κινδύνου, και από τη Δευτέρα οι Αυστριακοί δεν χρειάζεται πλέον να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ CoV όταν εισέρχονται στην Ισπανία, ακόμη και αν δεν έχουν εμβολιαστεί, ενώ ήδη από την 7η Ιουνίου η Μαδρίτη είχε άρει την υποχρέωση επίδειξης αρνητικού τεστ PCR κατά την είσοδο στη χώρα.

Πηγή: ΑΜΠΕ