Skip to main content

Με συγκίνηση γιορτάστηκε στην Καλαμαριά ο πολιούχος Άγιος Ευγένιος της Τραπεζούντας

Δοξολογία στον ΙΝ Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Καλαμαριά για τον Άγιο Ευγένιο της Τραπεζούντας, προστάτη όλων των Ποντίων

Ο προστάτης όλων των Ποντίων, ο Άγιος Ευγένιος της Τραπεζούντας, γιορτάζει σήμερα και το πρωί τελέστηκε Δοξολογία στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, κ.κ Ιουστίνου, παρουσία του δημάρχου, Γιάννη Δαρδαμανέλη.

«Σήμερα είναι μία ξεχωριστή μέρα για την πόλη μας, την προσφυγομάνα Καλαμαριά. Σήμερα γιορτάζει ο πολιούχος Άγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος, που συντρόφευσε και προστάτευσε τους Έλληνες πρόσφυγες της Ανατολής στο μεγάλο τους ταξίδι για την νέα πατρίδα, μετά τον ξεριζωμό τους, μετά τη γενοκτονία. Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή και η συγκίνηση μας είναι ακόμη μεγαλύτερη. Χρόνια πολλά στην Καλαμαριά μας», δήλωσε ο κ. Δαρδαμανέλης.

Ο δήμαρχος Καλαμαριάς κατέθεσε στεφάνι στην προτομή του Μητροπολίτη Χρύσανθου και ακολούθησε ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Κρωμναίων, Ανέστης Αντωνιάδης. Παρόντες στον εορτασμό, όπου τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασία κατά του covid 19, ήταν η Γενική Γραμματέας του δήμου, Ελένη Φύκα, οι βουλευτές Α’ Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Κούβελας και Στράτος Σιμόπουλος, ο πολιτευτής Διαμαντής Γκολιδάκης, εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών και  Ποντιακών Συλλόγων της Καλαμαριάς.