Skip to main content

Με σημαία ΕΕ ως ημισέληνο εμφανίστηκε σε ευρωβουλευτές ο Τσαβούσογλου

Την ώρα της έναρξης της σύνδεσης με το γραφείο του Τούρκου υπουργού, εμφανίστηκε ένα γράφημα που έδειχνε τη σημαία της ΕΕ ως ημισέληνο.

Δεν έχει τέλος η προκλητική ρητορική από την τουρκική πλευρά, ιδίως μετά τη χθεσινή καταδίκη των έκνομων ενεργειών της γείτονος από τη Med7.

Μιλώντας χθες ενώπιον ευρωβουλευτών, ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δεν περιορίστηκε στις εμπρηστικές δηλώσεις εναντίον της Ελλάδας, της Γαλλίας και της Κύπρου.

Με την έναρξη της σύνδεσης της τηλεδιάσκεψης με το γραφείο του, στα μόνιτορ εμφανίστηκε η εικόνα του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών αλλά και ένα γράφημα που έδειχνε στα αριστερά την τουρκική σημαία και δεξιά τη σημαία της ΕΕ ως ημισέληνο.

Την ενέργεια αυτή εντόπισε Γερμανός ευρωβουλευτής των Πρασίνων και αντέδρασε έντονα. «Τι είναι αυτό, είναι δυνατόν; Πρόκειται για προβοκάτσια!» είπε προς τον προεδρεύοντα Μακάλιστερ.

Ο Τσαβούσογλου ισχυρίστηκε πως «αυτή είναι η σημαία μας για τις ευρωτουρκικές σχέσεις» κάτι το οποίο δεν έπεισε τους συμμετέχοντες στη συζήτηση. Τελικώς, μετά τις αντιδράσεις η εικόνα αποσύρθηκε.