Skip to main content

Με συναυλίες η Covid Free ΔΕΘ - Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη φετινή Έκθεση

Ανοίγει τις πύλες της το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου η 85η ΔΕΘ - Θα είναι αφιερωμένη στην επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Μετά από ένα χρόνο απουσίας η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκη επιστρέψει και ανοίγει τις πύλες της το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου.

Η 85η ΔΕΘ γίνεται η πρώτη covid free έκθεση, κάνοντας το πρώτο βήμα για την επιστροφή στην κανονικότητα και σηματοδοτώντα την επανεκκίνηση της οικονομίας. όπως επισήμανε ο πρόεδρος της ΔΕΘ- Helexpo Τάσος Τζήκας.

Η φετινή Γενική Έκθεση θα είναι αφιερωμένη στην επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, ενώ θα διαθέτουν περίπτερο και οι 13 Περιφέρειες της χώρας. Μάλιστα, η Πελοπόννησος θα έχει το ρόλο της αφιερωματικής Περιφέρειας με δεδομένη τη στενή σχέση της με την Ελληνική Επανάσταση.

Πόλος έλξης θα είναι και πάλι τα music events με τις συναυλίες, όμως αυτή τη φορά λόγω των περιοριστικών μέτρων, θα γίνονται στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο από τις 13 έως τις 17 Σεπτεμβρίου με πολλούς δημοφιλείς καλλιτέχνες.

Οι καλλιτέχνες που θα ανέβουν στην σκηνή της 85ης ΔΕΘ είναι οι Monie Monie Conniente – Διογένης Δασκάλου, ο Γιάννης Ζουγανέλης και ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, ο Βασίλης Λέκκας και ο Δημήτρης Μπάσης σε ένα αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, ο Πασχάλης και Swingin' Cats. Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν με το εισιτήριο εισόδου της Έκθεσης.

Όπως έγινε γνωστό κατά τη συνέντευξη Τύπου, στην 85η ΔΕΘ οι εκθέτες θα ξεπεράσουν τους 900 (άμεσοι και έμμεσοι), ενώ δεκαπέντε χώρες θα είναι παρούσες μεταξύ αυτών, η Κύπρος η Ρωσία, η Πολωνία, η Γερμανία.

Παράλληλα, το ελληνικό επιχειρείν θα δώσει δυναμικό «παρών» με τη συμμετοχή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος υπό τη σκέπη της οποίας θα βρεθούν στη ΔΕΘ 42 Επιμελητήρια με 215 επιχειρήσεις, ενώ αυτόνομη θα είναι η συμμετοχή των Επιμελητηρίων της πόλης.

Επίσης, διοργανώνεται και το 2ο Thessaloniki Helexpo Forum στο Συνεδριακό Κέντρο «Βελλίδης» αλλά και Τεχνολογία με την “Ψηφιακή Ελλάδα”  και Καινοτομία  με τα Εθνικά Βραβεία Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας.

Η καινοτομία, οι start-ups, τα Εθνικά Βραβεία Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας «Elevate Greece» και πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων θα δώσουν τον παλμό στο αφιέρωμα «Ψηφιακή Ελλάδα».

Παράλληλα, στο αφιέρωμα «Energia» έμφαση θα δοθεί στην Κυκλική Οικονομία και την Ανακύκλωση και στο «Auto-Motion» στην ηλεκτροκίνηση, με τους επισκέπτες να έχουν τη δυνατότητα να δουν ορισμένα από τα πιο σύγχρονα ηλεκτρικά μοντέλα.

Όμως στην 85η ΔΕΘ επιστρέφει και το… παιχνίδι και συγκεκριμένα το E-Gaming powered by ΓΕΡΜΑΝΟΣ, που θα φιλοξενηθεί στο Περίπτερο 17 και θα αποτελέσει ένα από τα πιο πρωτοποριακά gaming events.

Επίσης, στον όροφο του περιπτέρου 2 θα παρουσιαστεί ένα ακόμη παιχνίδι, το HADO, που εισάγει την τεχνολογία αιχμής της επαυξημένης πραγματικότητας στον αθλητισμό και δίνει τη δυνατότητα στους παίκτες να δημιουργούν ενεργειακές μπάλες και ασπίδες με τα χέρια τους σε ένα πραγματικό γήπεδο 6Χ10 μέτρων.

Παρούσα στη ΔΕΘ θα είναι για μια ακόμη χρονιά η Cheapart, που φέτος θα κινηθεί γύρω από τον κεντρικό θεματικό άξονα της 85ης ΔΕΘ «Ελλάδα: Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον».

Η φετινή ΔΕΘ, δεδομένου του επετειακού εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, εμπλουτίζει τη διοργάνωσή της και με ένα εκθεσιακό αφιέρωμα ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος για τα 100 πρώτα χρόνια του νεότερου Ελληνισμού. Το αφιέρωμα έχει τον τίτλο «ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ… ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ» και παρουσιάζει την Επανάσταση του 1821 στη Μακεδονία και στην υπόλοιπη Ελλάδα, καθώς και τον Μακεδονικό Αγώνα και τους Βαλκανικούς Πολέμους 1912-13, οι οποίοι οδήγησαν στην απελευθέρωση της Βόρειας Ελλάδας.

Ανοιχτό το εμβολιαστικό κέντρο

Κατά τη διάρκεια λειτουργίας της 85ης ΔΕΘ θα παραμείνει ανοιχτό το εμβολιαστικό κέντρο, ωστόσο, οι πολίτες που θέλουν να εμβολιαστούν θα εισέρχονται σε αυτό από ξεχωριστή είσοδο στην οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου.

Πώς θα μπείτε

Εκθέτες – συνεργάτες – κατασκευαστές (εργαζόμενοι)

Η είσοδος στο Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης (γραφεία και περίπτερα), επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο με την επίδειξη του Green Pass* για κατηγορίες εμβολιασμένων ή Νοσησάντων.
(*Green Pass νοείται, είτε η βεβαίωση εμβολιασμού/νόσησης SARS-Cov-2 είτε το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό νόσησης ή ανάρρωσης COVID-19).

Οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι μπορούν να εισέλθουν με βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος rapid test ή PCR.

Οι προσερχόμενοι στο ΔΕΚΘ θα πρέπει να φέρουν μαζί τους είτε Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας είτε Διαβατήριο, καθώς θα πραγματοποιείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας με το κατά περίπτωση πιστοποιητικό.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους ανεξαιρέτως, καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής στο εκθεσιακό κέντρο.

 

Η είσοδος στο Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης (γραφεία και περίπτερα), επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο με την επίδειξη του Green Pass* για κατηγορίες εμβολιασμένων ή Νοσησάντων.
(*Green Pass νοείται, είτε η βεβαίωση εμβολιασμού/νόσησης SARS-Cov-2 είτε το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό, εμβολιασμού ή ανάρρωσης COVID-19).

Οι επισκέπτες της 85ης ΔΕΘ θα πρέπει να φέρουν μαζί τους είτε Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας είτε Διαβατήριο, καθώς θα πραγματοποιείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας με το κατά περίπτωση πιστοποιητικό. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους ανεξαιρέτως, καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής στο εκθεσιακό κέντρο.

Τι ισχύει για τα παιδιά

Οι ανήλικοι κάτω των 12 ετών δεν υποχρεούνται να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και υποχρεωτικά συνοδεύονται από ενήλικο άτομο.

Οι ανήλικοι που έχουν συμπληρώσει το δωδέκατο έτος της ηλικίας τους προσκομίζουν, εναλλακτικά προς το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, δήλωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (selftest), στην οποία προβαίνει είτε οποιοσδήποτε γονέας, ακόμη και μη έχων την επιμέλεια, είτε κηδεμόνας. Δεν απαιτείται φυσική παρουσία του γονέα ή κηδεμόνα.

Τζήκας: Σήμα επανεκκίνησης της οικονομίας η 85η ΔΕΘ

Την πρώτη μεγάλη Covid Free έκθεση στην Ευρώπη διοργανώνει η ΔΕΘ-Helexpo, στέλνοντας σήμα επανεκκίνησης, όπως ανέφερε κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου για την 85η ΔΕΘ ο πρόεδρος του εθνικού εκθεσιακού φορέα, κ. Τάσος Τζήκας, ο οποίος τόνισε, πως, παρά το τεράστιο τεχνολογικό άλμα που σημειώθηκε εν μέσω πανδημίας, η φυσική παρουσία, η ανάγκη να κάνεις χειραψία και να κλείνεις συμφωνίες από κοντά δεν υποκαθίσταται από καμιά ηλεκτρονική συνάντηση.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), κ. Σταύρος Καλαφάτης, σημείωσε πως η ΔΕΘ επιστρέφει, ανοίγει τις πύλες της, και φέτος, σε σχέση με πέρυσι οπότε είχε ματαιωθεί, έχουμε στη φαρέτρα μας το εμβόλιο. Τόνισε δε πως κοινός στόχος είναι να γίνει η Θεσσαλονίκη εκθεσιακός και συνεδριακός κόμβος της ευρύτερης περιοχής, γι’ αυτό και με γοργούς ρυθμούς προχωρά το έργο της ανάπλασης.

Στους στενούς δεσμούς Πελοποννήσου και Μακεδονίας αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Παναγιώτης Νίκας, σημειώνοντας «μας συνδέουν οι αγώνες των προγόνων μας, των παππούδων μας» και δίνοντας μια γεύση από το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Ευχαρίστησε δε τη ΔΕΘ-Helexpo για τη μοναδική, όπως είπε, ευκαιρία προβολής της Περιφέρειας μέσω του θεσμού της ΔΕΘ. Προανήγγειλε μάλιστα τη συνεργασία της Περιφέρειας με τον εκθεσιακό φορέα για τη δημιουργία μιας εκθεσιακής «αντένας» της ΔΕΘ στη Μεγαλόπολη. «Στηρίζουμε τη ΔΕΘ σε όλες της τις εκδηλώσεις» τόνισε.

Τη στήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη ΔΕΘ εξέφρασε η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, κα Βούλα Πατουλίδου, ευχόμενη μάλιστα η αναπλασμένη Έκθεση να γίνει το κέντρο αναφοράς για όλη την Ευρώπη.

Την ιδιαίτερη βαρύτητα της ΔΕΘ για την πόλη υπογράμμισε με τη σειρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, τονίζοντας πως είναι μια διοργάνωση ταυτισμένη με την κοινωνική ζωή της πόλης, ένα πολυδιάστατο γεγονός, πέρα από επιχειρηματικό. Μάλιστα, σημείωσε πως η φετινή ΔΕΘ είναι μια πιο αισιόδοξη έκθεση.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, τόνισε πως, παρότι η 85η ΔΕΘ θα πραγματοποιηθεί με ειδικές προδιαγραφές, θα είναι εξαιρετικά ποιοτική και το ότι διοργανώνεται, μετά από έναν χρόνο απουσίας, είναι από μόνο του σημαντικό γεγονός.