Skip to main content

Με την Παρέλαση κορυφώθηκε το Thessaloniki Pride(φωτο+vid)

Oι εκδηλώσεις του όγδοου Thessaloniki Pride που ξεκίνησαν στις αρχές της εβδομάδας κορυφώθηκαν απόψε με την παρέλαση που κατέληξε στον Λευκό Πύργο.

Ολοκληρώθηκε η μεγάλη Παρέλαση Υπερηφάνειας για το όγδοο Thessaloniki Pride, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Πλήθος κόσμου συμμετείχε στην παρέλαση που ξεκίνησε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, κρατώντας πολύχρωμες σημαίες, σφυρίχτρες και έχοντας ζωγραφισμένα πολύχρωμα τα σώματά τους.

Στην παρέλαση συμμετείχαν μεταξύ άλλων, ο Γενικός Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας,  Σπύρος Μιλτιάδης, ο απερχόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας, η εντεταλμένη σύμβουλος για δράσεις κοινωνικής στήριξης και ένταξης μεταναστών και προσφύγων, Σοφία Ασλανίδου και η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Tην κυβέρνηση εκπροσώπησε η υφυπουργός Εσωτερικών(τομέας Μακεδονίας-Θράκης), Ελευθερία Χατζηγεωργίου.

Κατά τη διάρκεια της παρέλασης ομάδα ατόμων έκανε ολιγόλεπτη στάση στην Τσιμισκή στο ύψος της οδού Αγίας Σοφίας και φώναξε συνθήματα, ζητώντας δικαιοσύνη στην υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου.

Με σύνθημα «Γράφουμε Ιστορία» μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Λευκού Πύργου προκειμένου να συμμετάσχουν στους εορτασμούς του παγκόσμιου ΛΟΑΤΚΙ κινήματος για την 50η επέτειο εξέγερσης του Stonewall στη Νέα Υόρκη.

Παράλληλα, είχαν στηθεί από το πρωί info kiosks, body painting, γρήγορο τεστ, παιχνίδια και λαμβάνουν χώρα διάφορες άλλες δράσεις.

Συμμετέχουσες οργανώσεις, φορείς απηύθυναν χαιρετισμούς, ενώ ο Λευκός Πύργος φωταγωγήθηκε στα χρώματα του Pride.

Λίγο μετά τις 21.30 είναι να ξεκινήσει η μεγάλη συναυλία (Pride Concert), με την οποία θα πέσει η αυλαία του φεστιβάλ.