Skip to main content

Με συμψηφισμό θα αρθεί η αδικία των τελών…

Σε ποια λύση καταλήγουν σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr στο υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να μετριάσουν τις εντυπώσεις από το «λάθος» που παραδέχθηκε ο πρωθυπουργός.
Σε έναν ιδιότυπο συμψηφισμό προσανατολίζονται να προχωρήσουν τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, προκειμένου να μετριάσουν την αδικία που προκλήθηκε από τη φετινή υπέρογκη αύξηση στα τέλη κυκλοφορίας. Σύμφωνα με πληροφορίες της Voriα.gr, το επικρατέστερο σενάριο που εξετάζουν στο υπουργείο Οικονομικών είναι να προχωρήσουν σε συμψηφισμό των τελών του 2010 με αυτά του 2011.

Αυτό πρακτικά συνεπάγεται ότι οι ιδιοκτήτες των ΙΧ αυτοκινήτων θα δουν του χρόνου τα τέλη να είναι σαφώς χαμηλότερα, κι έτσι να μετριάζονται κάπως οι εξαιρετικά αρνητικές εντυπώσεις που προκλήθηκαν από τους φετινούς εξωφρενικούς λογαριασμούς που έλαβαν. Στο υπουργείο εκτιμούν ότι άλλος τρόπος αποκατάστασης της αδικίας που προκλήθηκε φέτος δεν υπάρχει, καθώς εναλλακτική λύση επιστροφής μέρους της επιβάρυνσης δεν υπάρχει.

Ο πρωθυπουργός φέρεται να έχει δώσει εντολή να αποκατασταθεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο το πρόβλημα, αναγνωρίζοντας, μάλιστα, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με δημοσιογράφους ότι «έγινε λάθος». Κατ’ αυτόν τον τρόπο μάλιστα δεν ήταν λίγοι εκείνου που υποστήριξαν ότι «άδειασε» εν μέρει τον καθ’ ύλη αρμόδιο υπουργό κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, αλλά και την υπουργό Περιβάλλοντος κ.Τίνα Μπιρμπίλη.