Skip to main content

Επέστρεψε στις νίκες ο ΠΑΟΚ με σβηστές μηχανές και τριάρα στο φινάλε

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε του ΟΦΗ με 3-0 στην Τούμπα χωρίς να χρειαστεί να ανεβάσει παραπάνω ρυθμό. Ένα γκολ από τον Ελ Καντουρί, δύο από τον Σφιντέρσκι.

Χωρίς να χρειαστεί να ανεβάσει παραπάνω ρυθμό, ο ΠΑΟΚ επικράτησε του ΟΦΗ με 3-0 στην Τούμπα. Ένα γκολ από τον Ελ Καντουρί στην αρχή του αγώνα, δύο από τον Σφιντέρσκι στο φινάλε.

O Λέο Μάτος, από την στιγμή που μπήκε στην αποστολή του «Δικεφάλου», ότι θα ξεκινούσε στο αρχικό σχήμα, με δεδομένες τις απουσίες των Ροντρίγκο, Ουαγκέ και Κρέσπο.
Η ενδεκάδα που επέλεξε ο Αμπέλ Φερέιρα δεν έχει πολλές εκπλήξεις, με τον Πορτογάλο τεχνικό να δίνει φανέλα βασικού στον Αντόνιο Τσόλακ και να αφήνει στον πάγκο τον Χρήστο Τζόλη.

Ο Γιώργος Σίμος επέλεξε για το «5-4-1» σε ρόμβο τον Βάτερμαν κάτω από τα δοκάρια, τους Κοροβέση - Ουές αριστερά και δεξιά αντίστοιχα και τους Σελίμοβιτς, Διαμαντή και Μαρινάκη στα στόπερ. Στα χαφ οι Μεγιάδο - Ναμπί με τους Νέιρα και Στάικο να πλαισιώνουν τον Σαρδινέρο.

Οι ασπρόμαυροι προηγήθηκαν αρκετά νωρίς με τέρμα του Ελ Καντουρί (8’), ωστόσο τα… βρήκα σκούρα από τους Ηρακλειώτες που είχαν αρκετές ευκαιρίες για να φέρουν στα ίσα το ματς στην Τούμπα.

Όλα αυτά μέχρι την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο του Σφιντέρσκι, ο οποίος με δύο γκολ στο 89’ και στο 90+2' κλείδωσε το «τρίποντο» για το συγκρότημα του Φερέιρα, που πέρασε δύσκολες στιγμές πριν την είδοσο του Πολωνού.

Δύο δοκάρια είχε ο ΠΑΟΚ και ένα οι κρητικοί.

Γκολ: 8' Ελ Καντουρί (ΠΑΟΚ), 89', 90+2' Σφιντέρσκι

Κίτρινες: Μεγιάδο (ΟΦΗ), Σελίμοβιτς (ΟΦΗ), Νέιρα (ΟΦΗ), Ελ Καντουρί (ΠΑΟΚ), Ίνγκασον (ΠΑΟΚ)

Δοκάρια: 4' Μάτος (ΠΑΟΚ), 36' Ναμπί (ΟΦΗ)

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Ίνγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Ελ Καντουρί, Σβαμπ, Μάτος (73' Λύρατζης), Γιαννούλης, Πέλκας (73' Τζόλης), Ζίβκοβιτς (86' Εσίτι), Τσόλακ (81' Σβιντέρσκι)

ΟΦΗ: Βάτερμαν, Σελίμοβιτς, Διαμαντής, Μαρινάκης (72' Λυμπεράκης), Κοροβέσης (72' Γιάννου), Ουές, Ναμπί, Μεγιάδο (85' Σολίς), Νέιρα, Στάικος, Σαρδινέρο