Skip to main content

Με τα χαμηλότερα δημοτικά τέλη για το 2017 ο Δήμος Δέλτα

Αποφασίστηκαν απαλλαγές κατά 50% για τις ευπαθείς ομάδες αλλά και μειώσεις στα δημοτικά τέλη για τον αγροτοκτηνοτροφικό.

Να ενημερωθούν και να επωφεληθούν από τα νέα μειωμένα δημοτικά τέλη καλεί τους δημότες ο δήμαρχος Δέλτα Ευθύνης Φωτόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου καθιερώθηκε ενιαίος χαμηλός συντελεστής Δημοτικού Φόρου για όλες τις Δημοτικές Κοινότητες, αποφασίστηκαν απαλλαγές κατά 50% για τις ευπαθείς ομάδες αλλά και μειώσεις στα δημοτικά τέλη για τον αγροτοκτηνοτροφικό και τον επιχειρηματικό κόσμο. Επίσης, αποφασίστηκε το 20% των δημοτικών τελών να κατευθύνεται στην κάλυψη των αναγκών για τα σχολεία.

Για απόφαση κοινωνικού χαρακτήρα έκανε λόγο σε δήλωσή του ο δήμαρχος.

«Πριν από λίγους μήνες, πήραμε μια απόφαση κοινωνικού χαρακτήρα και εξορθολογισμού των δημοτικών τελών, λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις της στους πολίτες. Παρά τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης προς τους Δήμους, που ασφαλώς πλήττει και το δικό μας Δήμο, παράλληλα με την εκχώρηση από το κράτος αρμοδιοτήτων τις οποίες πρέπει να καλύψουμε με ίδιους πόρους, επιλέξαμε να μην επιβαρύνουμε το δημότη κι έτσι καταφέραμε ο Δήμος Δέλτα να είναι και πάλι ο Δήμος με τα χαμηλότερα δημοτικά τέλη σε όλη τη χώρα στις κατοικίες και δεύτερος χαμηλότερος στα καταστήματα. Ήταν μια απόφαση με αίσθηση καθήκοντος απέναντι στην κοινωνία. Θέλουμε η κοινωνία να ανταποκριθεί σε αυτή την απόφαση, να "πιάσει τόπο"», τόνισε.

Δείτε αναλυτικά τα δημοτικά τέλη εδώ