Skip to main content

Με τα φτερά της flydubai η Θεσσαλονίκη πετάει στα αραβικά εμιράτα

Η σύνδεση στο διεθνές δίκτυο των Flydubai και Emirates θα προσελκύει επιβάτες από Αυστραλία, Ασία και Άπω Ανατολή. Συζητήσεις για νέες συνδέσεις.

Η flydubai, η δεύτερη αεροπορική εταιρεία των Η.Α.Ε., με τρεις πτήσεις εβδομαδιαίως, συνδέει πλέον κάθε Τρίτη, Παρασκευή και Κυριακή τη Θεσσαλονίκη με το Ντουμπάι και από εκεί με το παγκόσμιο δίκτυο των 228 προορισμών της flydubai αλλά και της Emirates.

H Θεσσαλονίκη, που μπορεί σε επόμενη φάση να λειτουργήσει και ως ενδιάμεση στάση για ελληνικά νησιά, αναμένεται να προσελκύσει μεγάλο αριθμό επιβατών προερχόμενων από την Αυστραλία, την Ασία και την Άπω Ανατολή, από χώρες όπως η Κορέα, η Κίνα και η Ιαπωνία, ενώ πολλά υποσχόμενη αγορά για τη Θεσσαλονίκη και τη βόρειο Ελλάδα, θεωρείται και η Ινδία.

Τα ανωτέρω τονίστηκαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο senior vice president της flydubai κ. Jeyhun Efendi, η υπεύθυνη για την ελληνική αγορά της Emirates κ. Reema Al Marzooqi και ο κ. Γεώργιος Βήλος, γενικός διευθυντής εμπορικής και επιχειρηματικής ανάπτυξης της Fraport Greece o oποίος αποκάλυψε ότι υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλες αεροπορικές εταιρείες για να συμπεριλάβουν το αεροδρόμιο ¨Μακεδονία¨, στο πτητικό τους πρόγραμμα, round the year. Μάλιστα προκειμένου να τονωθεί η κίνηση κατά τους χειμερινούς μήνες, η Fraport Greece έχει ανακοινώσει και έκπτωση 50% στα αεροναυτιλιακά τέλη.

Η flydubai, που έκανε την πρώτη της πτήση στο «Μακεδονία» στις 15 Ιουνίου, ξεκίνησε με πληρότητες γύρω στο 50% στο Ντουμπάι-Θεσσαλονίκη, που αναμένεται να αυξηθούν σε 70%-75% προς τον Σεπτέμβριο - Οκτώβριο. Τα Boeing 737- 800 της flydubai, προσγειώνονται στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης στις 13:30, μετά από πτήση που διαρκεί πέντε ώρες.

H flydubai που συνδέει το Ντουμπάι με πόλεις μεγάλες μεν αλλά περιφερειακές, σε αντίθεση με την Emirates που με μεγαλύτερα αεροσκάφη συνδέει πρωτεύουσες χωρών, μέσα στο 2018 προσθέτει 10 νέους προορισμούς στο πρόγραμμά της, μεταξύ των οποίων και τη Θεσσαλονίκη. Άλλωστε η εταιρεία, έχει ήδη πολλές συνδέσεις στη Νότια Ευρώπη και τα Βαλκάνια και είναι διατεθειμένη, σε επόμενη φάση να αυξήσει και τις πτήσεις προς Θεσσαλονίκη.

Όπως τόνισε ο κ. Jeyhun Efendi, η flydubai, που από πέρυσι το καλοκαίρι άρχισε να συνεργάζεται με την Emirates, για την κάλυψη περισσοτέρων προορισμών, πετάει με 61 αεροσκάφη σε 100 και πλέον προορισμούς, οι 80 από τους οποίους είναι μοναδικοί και δεν καλύπτονται και από την Emirates.

Να σημειωθεί ότι η flydubai έχει ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα ανάπτυξης που προβλέπει την προμήθεια 225 αεροσκαφών , όλων 737 max, μέχρι το 2022 και 296 σε διάρκεια 10ετίας. Η αδελφή εταιρεία, Emirates - με μικρότερο αεροσκάφος το Boeing 777-300, έχει σήμερα ένα στόλο 270 αεροσκαφών.

Ο αναπτυξιακός σχεδιασμός των δύο εταιρειών προβλέπει ότι ως το 2020, Emirates και flydubai θα έχουν 380 αεροσκάφη στους στόλους τους και θα πετάνε σε 240 προορισμούς.