Skip to main content

Με tablet οι έλεγχοι των αγροτών από στελέχη του ΥΠΑΑΤ

Οι ελεγκτές θα συνδέονται online με τις βάσεις δεδομένων του ΥπΑΑΤ, προκειμένου να αντλήσουν στοιχεία για τη διεξαγωγή των επιτόπιων ελέγχων

Με φορητές ηλεκτρονικές συσκευές, τα γνωστά tablet θα γίνονται από εδώ και πέρα οι έλεγχοι των περιφερειακών κέντρων προστασίας Φυτών Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου.

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης εξοπλίστηκε με τον σχετικό εξοπλισμό και με αυτόν τον τρόπο οι ελεγκτές θα συνδέονται online με τις βάσεις δεδομένων του ΥπΑΑΤ, προκειμένου να αντλήσουν στοιχεία απαραίτητα για τη διεξαγωγή των επιτόπιων ελέγχων.

Στόχος είναι η ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής των ελεγκτικών υπηρεσιών του υπουργείου. Πρόκειται για μέτρο που θα βοηθήσει στη βελτίωση και εντατικοποίηση των ποιοτικών και φυτοϋγειονομικών ελέγχων, για την ιχνηλασιμότητα (προέλευση), την υγιεινή των τροφίμων και την υπολλειμματικότητα των γεωργικών φαρμάκων. Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται από τους ελεγκτές των αρμοδίων αρχών σε λιμάνια, παραμεθόριους σταθμούς, οδικούς άξονες και μονάδες παραγωγής, τυποποίησης και εμπορίας τροφίμων, πολλαπλασιαστικού υλικού και λιπασμάτων.