Skip to main content

Με θετικό πρόσημο έκλεισε η Athens International Jewellery Show

Η έκθεση αποτέλεσε κόμβο συνάντησης των επιχειρηματιών του κλάδου της αργυροχρυσοχοΐας, από την Ελλάδα και το εξωτερικό - Πάνω από 400 οι εκθέτες

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε για 32η συνεχή χρονιά η διεθνής κλαδική έκθεση Athens International Jewellery Show, από 1 έως 4 Μαρτίου, στο εκθεσιακό κέντρο MetropolitanExpo, (Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος), με συμμετοχή 411 εκθετών.                                                           

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η έκθεση αποτέλεσε κόμβο συνάντησης των επιχειρηματιών του κλάδου της αργυροχρυσοχοΐας, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αναδεικνύοντας τον δυναμισμό και την εξωστρέφεια του κλάδου της ελληνικής αργυροχρυσοχοΐας και παράλληλα την ικανότητα της Ομοσπονδίας, να διοργανώνει εκθεσιακά γεγονότα.
 
Ο Προέδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ), κ. Πέτρος Καλπακίδης, στον χαιρετισμό του κατά την τελετή εγκαινίων, αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της εκθεσιακής διοργάνωσης, τονίζοντας ότι «στόχος της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη των πλεονεκτημάτων της εγχώριας παραγωγής και η προαγωγή του εξαγωγικού προσανατολισμού του κλάδου, ώστε να αποτελέσει κεντρικό σημείο αναφοράς, στη διεθνή αγορά του κοσμήματος, με χαρακτηριστικά και ταυτότητα που θα την καταστήσουν από τις δημοφιλέστερες στο χώρο της κοσμήματος και της αργυροχρυσοχοΐας σε όλο τον κόσμο».

Παράλληλα, εστίασε στη συμβολή του κλάδου στην εθνική οικονομία και τόνισε ότι «το κόσμημα δεν είναι απλά ένας λαμπερός κόσμος που προσελκύει και αποτελεί πόλο αγοραστικής έλξης, είναι ένας κλάδος που ανθίσταται, που δημιουργεί προστιθέμενη αξία, θέσεις εργασίας, που συνεισφέρει στην ελληνική οικονομία».

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης, πραγματοποιήθηκαν ξενάγηση στο Μουσείο Ακροπόλεως και παρουσίαση μη καταστρεπτικού πολυδιάστατου ποιοτικού ελέγχου από πολύτιμα μέταλλα, μέσω στοιχειακής ανάλυσης και τρισδιάστατης τομογραφίας.
 
Την έκθεση εγκαινίασε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιος Πιτσιόρλας, ενώ με την παρουσία τους τίμησαν το εκθεσιακό γεγονός, ο Βουλευτής κ. Αθανάσιος Μπούρας ως εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, ο Βουλευτής κ. Κωνσταντίνος Κατσίκης, ως εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γεώργιος Καββαθάς και κ. Γεώργιος Κουράσης, αντίστοιχα.