Skip to main content

Με τι ποσά πληρώνονται οι ξένοι σύμβουλοι της κυβέρνησης

Το ερώτημα έγινε περισότερο επίκαιρo με την ανακαίνιση του θέματος που έχει να κάνει με την Rothschild και τη σύμβαση που υπέγραψε με τον ΟΔΔΗΧ.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ με τί ποσά αμείβονται όλοι αυτοί οι μεγάλοι ξένοι οίκοι, που έρχονται στην Ελλάδα, για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, σε δημόσιο και ιδιώτες; Το ερώτημα έγινε περισότερο επίκαιρο παρά ποτέ, τώρα, με την ανακαίνιση του θέματος που έχει να κάνει με την Rothschild και τη σύμβαση που υπέγραψε με τον ΟΔΔΗΧ.

Λοιπόν, όπως γίνεται μόλις τώρα γνωστό, η αμοιβή της γαλλικής Rothschild &co από το ελληνικό δημόσιο, "έκλεισε" στα 2,5 εκατ. ευρώ με βασικό αντικείμενο της μεταξύ τους συνεργασίας την προσπάθεια επιστροφής της χώρας στις αγορές. Για την ακρίβεια, η αμοιβή είναι 200.000 ευρώ και τα υπόλοιπα μπόνους, όταν η χώρα βγει – πράγματι - στις αγορές. Δηλαδή, με την επίτευξη του στόχου.

Δίκαιο, θα μπορούσε κανείς να ισχυρισθεί. Ωστόσο, η Rothschild μπορεί να αισθάνεται "ριγμένη". Η Lazard, για ανάλογες υπηρεσίες στο παρελθόν, είχε πάρει 25 εκατ. ευρώ. Γαλλική και αυτή, είχε κάνει την εμφάνιση της επί πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου, όταν ξεκινούσε η μεγάλη περιπέτεια της χώρας μέσα στην κρίση.