Skip to main content

Με τη συμμετοχή 110 επιστημόνων το Nanotexnology 2021 από 3-10 Ιουλίου

Περισσότεροι από 100 επιστήμονες από όλο τον κόσμο παίρνουν μέρος στο Θερινό Σχολείο Νανοτεχνολογίας και Νανοεπιστημών που ξεκινά στις 3 Ιουλίου.

Με περισσότερους συμμετέχοντες και από το 2019 διοργανώνεται φέτος από τις 3 έως τις 10 Ιουλίου ένα από τα μεγαλύτερα επιστημονικά γεγονότα στον τομέα της Νανοτεχνολογίας και των Νανοεπιστημών, το NANOTEXNOLOGY 2021 (www.nanotexnology.com).

Περισσότεροι από 100 επιστήμονες από όλο τον κόσμο παίρνουν μέρος στο Θερινό Σχολείο Νανοτεχνολογίας και Νανοεπιστημών που ξεκινά στις 3 Ιουλίου στο ξενοδοχείο Porto Palace (virtual & live) και ολοκληρώνεται στις 10 Ιουλίου.

Παρουσίαση τεχνολογικών καινοτομιών

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου –στο πλαίσιο της NANO-EXPO 2021- στο ξενοδοχείο Porto Palace θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά, καινοτομίες ελληνικών και ξένων εταιρειών.

Πρόκειται για τα υψηλής ευαισθησίας rapid test με εύκολη χρήση, αξιόπιστα αποτελέσματα, και χαμηλό κόστος μαζικής παραγωγής, που δημιούργησε η εταιρεία BLNanobiomed (http://bl-nanobiomed.com/) σε συνεργασία με το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN του ΑΠΘ στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου «RealNano».

Τα πρωτοποριακά rapid test που θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο φετινό Διεθνές Πολυσυνέδριο NANONEXNOLOGY2021, ανοίγουν ουσιαστικά τον δρόμο για τη δημιουργία και άλλων παρόμοιων τεχνολογικών προϊόντων στον τομέα των διαγνωστικών ελέγχων.

Στη διάρκεια του NANOTEXNOLOGY 2021 (https://www.nanotexnology.com/), η Ελληνική εταιρεία Organic Electronic Technologies (ΟΕΤ) παρουσιάζει έναν έξυπνο ηλιακό σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων βασισμένο στα φωτοβολταικά 3ης γενιάς που παράγει η ΟΕΤ. Ο σταθμός διαθέτει συστήματα ασφαλείας με κάμερες, και φωτισμού. Τα οργανικά φωτοβολταϊκά που παράγουν ενέργεια και από το διάχυτο φως είναι κατασκευασμένα σε εύκαμπτα υποστρώματα, με προδιαγραφές σύγχρονου design, φιλικά στο περιβάλλον και με ανακυκλώσιμα υλικά.

Συνεργασία με την FIAT

Η OET (https://oe-technologies.com) είναι η μοναδική διεθνώς εταιρεία που δραστηριοποιείται στην παραγωγή εύκαμπτων οργανικών εκτυπωμένων φωτοβολταϊκών 3ης γενιάς (OPVs), σε συνεργασία με την FIAT,και στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών προγραμμάτων SmartLine και CORNET(https://www.cornet-project.eu/), δημιούργησαν και εγκατέστησαν OPV Panels, ηλιακούς ανιχνευτές (solar detectors)και θερμοστοιχεία για ηλιακές οροφές αυτοκινήτων και OLEDs για σήμανση και φωτισμό στα αυτοκίνητα.

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα καινοτόμα προϊόντα που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών προγραμμάτων RealNano, SmartLine και CORNET, Συντονιστής των οποίων ήταν το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN του ΑΠΘ, και τα οποία μεταξύ άλλων θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της 11ηςΈκθεσης EXPO 5-9 Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του NANOTEXNOLOGY2021.

Η Νανοτεχνολογία στη μάχη κατά του COVID 19

Επιστήμονες, μηχανικοί και επιχειρηματίες από 60 χώρες, που προέρχονται από Πανεπιστημιακά ιδρύματα, ερευνητικά κέντρα, εταιρείες τεχνολογικής καινοτομίας, επιχειρήσεις και κυβερνήσεις συναντιόνται και συντονίζονται σε ένα μεγάλο επιστημονικό, τεχνολογικό & επιχειρηματικό γεγονός που εξελίσσεται φέτος υβριδικά.

Το πολυ-συνέδριο,  περιλαμβάνει σε ειδικές θεματικές όλες τις τελευταίες εξελίξεις στους  τομείς της Νανοτεχνολογίας και Νανοβιοτεχνολογίας, των Προηγμένων Υλικών, των Οργανικών και Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών, της Νανοϊατρικής, των ΤΠΕ, της Πράσινης και Ψηφιακής Καινοτομίας αλλά και ειδική ημερίδα όπου θα αναλυθούν τα νεότερα δεδομένα γύρω από τον COVID-19, παίρνουν μέρος εκπρόσωποι από τα μεγαλύτερα Πανεπιστημιακά ιδρύματα, ερευνητικούς φορείς και εταιρείες του κόσμου.

Στη διάρκεια του Συνεδρίου που θα διεξαχθεί ψηφιακά και ζωντανά από το ξενοδοχείο Porto Palace (Θεσσαλονίκη) θα ανακοινωθούν οι πιο πρόσφατες ανακαλύψεις και τα δεδομένα από τον χώρο των Νανοεπιστημών, των Προηγμένων Υλικών,των Οργανικών Ηλεκτρονικών και Φωτονικής, και της Νανοιατρικής.

Οι βασικοί ομιλητές της κεντρικής εκδήλωσης του NANOTEXNOLOGY2021 είναι ο επικεφαλής του Κέντρου Ερευνών στην FIAT&Chrysler, DrNelloLiPira (Ιταλία), ο οποίος θα αναφερθεί στην «Επανάσταση των νέων υλικών στην αυτοκινητοβιομηχανία του μέλλοντος», η καθηγήτρια Eugena Kumacheva από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο (Καναδάς ) η οποία μιλήσει για «τα Νανοκολλοειδήκαι τα Σούπερνανοκολλοειδή συστήματα σωματιδίων που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία νέων υλικών», ενώ ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Cambridge (Μεγάλη Βρετανία) Γιώργος Μαλλιαράς,θα αναφερθεί σε όλες τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τους Ηλεκτρονικούς Βιοαισθητήρες και την δράση τους στις Νευροεκφυλιστικές ασθένειες.

Αποτελέσματα από 35 ευρωπαϊκά προγράμματα

Το πολυσυνέδριο Nanotexnology 2021 διοργανώνεται από το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το οποίο είναι ένα Διεθνές Κέντρο Αριστείας που κατευθύνει την Έρευνα και την Τεχνολογία στα Θέματα και Εφαρμογές της Νανοτεχνολογίας και των ΤΠΕ στην Ευρώπη.

Κατά τη διάρκεια του NANOTEXNOLOGY2021 θα συζητηθούν τα αποτελέσματα 35 και πλέον ευρωπαϊκών και εθνικών R&D προγραμμάτων που ξεπερνούν τα 150 εκατομμύρια ευρώ με τη συμμετοχή 150 οργανισμών και επιχειρήσεων  και περισσότερων από 500 ερευνητών από όλη την Ευρώπη. Τα ερευνητικά αυτά προγράμματα, εκτιμάται ότι θα “αποδώσουν” από την εφαρμογή των αποτελεσμάτων τους, γύρω στα 2 δισ. ευρώ στην Ευρωπαϊκή οικονομία.

Τα μοναδικά επιστημονικά και επιχειρηματικά γεγονότα που περιλαμβάνει το NANOTEXNOLOGY 2021 είναι:

Το Διεθνές Συνέδριο Νανοεπιστημών και Νανοτεχνολογιών (NN21) 6-9 Ιουλίου
Το Διεθνές Συμπόσιο για τα Εύκαμπτα Οργανικά Ηλεκτρονικά (ISFOE21) 5-8 Ιουλίου
Το Διεθνές Συνέδριο στην Τριδιάστατη Εκτύπωση και Βιοεκτύπωση (3DPrinting και Bioprinting) και την Ψηφιακή Βιομηχανία (13D21) 7-8 Ιουλίου
Το Διεθνές Θερινό Σχολείο Νανοεπιστημών, Οργανικών Ηλεκτρονικών και Νανοιατρικής (ISSON21) 3-10 Ιουλίου
Η EXPO 2021 5-9 Ιουλίου
Το Business Forum 6-8 Ιουλίου
Το MatchmakingEvent (B2B συναντήσεις ερευνητών με εκπροσώπους εταιρειών)

Διεθνούς Φήμης Ομιλητές

Στη διάρκεια του μεγαλύτερου επιστημονικού γεγονότος στον τομέα της Νανοτεχνολογίας και Νανοεπιστημών  στην Ευρώπη, το οποίο έχει γίνει θεσμός και καθιστά πλέον τη Θεσσαλονίκη, Διεθνή Κόμβο Νανοτεχνολογίας, το Διεθνές Συνέδριο Νανοτεχνολογίας 2021, θα γίνουν τα ειδικά Συνέδρια:

Ειδικό Συνέδριο για τα Ευρωπαϊκά projects
Συνέδριο Ανοιχτής Καινοτομίας, Προτυποποίησης και Μοντελοποίησης στη Βιομηχανία
Συνέδριο Μετρολογίας και Ποιοτικού Ελέγχου σε Πραγματικό Χρόνο της Παραγωγής
Συνέδριο ανάπτυξης νέας επιχειρηματικότητας και εμπορευματοποίησης