Skip to main content

Με τη συμμετοχή 70 φοιτητών και ερευνητών το Nanotexnology 2017

Φοιτητές και ερευνητές από χώρες όπως Κίνα, Κορέα, Τουρκία, Ιταλία και Ηνωμένο Βασίλειο θα συμμετάσχουν στο NANOTEXNOLOGY στη Θεσσαλονίκη.

Σε 70 ανέρχονται οι φοιτητές και ερευνητές από χώρες όπως Κίνα, Κορέα, Τουρκία, Ιταλία και Ηνωμένο Βασίλειο, που κάθισαν σήμερα στα ..θρανία, προκειμένου να παρακολουθήσουν το θερινό σχολείο Νανοτεχνολογίας και Νανοεπιστημών, που διεξάγεται στο πλαίσιο του 14ου NANOTEXNOLOGY 2017 (3-7/7). Το θερινό σχολείο αφορά σε τρεις ημέρες συνολικά «φοίτησης» και διεξάγεται το τρέχον Σαββατοκύριακο από τις 10 το πρωί έως και τις 6 το απόγευμα και το επόμενο Σάββατο 8/7 κατά τις ίδες ώρες.

Ο Marcin Witkowski φοιτητής στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου της Βαρσοβίας, έρχεται φέτος για δεύτερη χρονιά να παρακολουθήσει το θερινό σχολείο. «Είμαι ενθουσιασμένος, γιατί έχω την ευκαιρία να δείξω την έρευνά μου πάνω στη μετροσκοπία. Χρησιμοποιώ νανοϋλικά από νικέλιο και άργυρο για να δημιουργήσω πρωτότυπα για χημικές αναλύσεις», εξηγεί, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Μαζί του, έχουν έρθει άλλοι 18 φοιτητές και ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας στην Πολωνία, μέλη όλοι μιας ιδιαίτερα δραστήριας ομάδας, της Nanotubes from Poland. «Το επίπεδο είναι υψηλό και έχουμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις με ερευνητές από όλο τον κόσμο. Φυσικά, θα συνδυάσουμε το Συνέδριο με διακοπές στη Χαλκιδική», ανέφεραν.

Ημερίδα Συνδέσμων Ελλάδας και Ιαπωνίας

Στο μεταξύ, τη Δευτέρα 3 Ιουλίου και κατά τις ώρες 15.00-17.30, στο πλαίσιο του Διεθνούς Πολυσυνεδρίου Νανοτεχνολογίας, θα πραγματοποιηθεί κοινή ημερίδα των Συνδέσμων Ελλάδας και Ιαπωνίας HOPE-A& JAPEC με θέμα "Joint Workshop on Organic Electronics". Στην ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Porto Palace, θα παρουσιαστούν οι δραστηριότητες των δυο φορέων στα Οργανικά και Εκτυπωμένα Ηλεκτρονικά και οι δράσεις και οι πρωτοβουλιες των εταιρειών και από τις δυο χώρες.