Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020
x

ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΛΟΥΖΑ ΤΟΥ LIVE WITHOUT BULLYING ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΑΡΗ

Ξεχωριστή ήταν η είσοδος των παικτών του Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης την Κυριακή στέλνοντας δυνατό μήνυμα κατά του εκφοβισμού.

Ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης και ψυχικής ενδυνάμωσης κατά του φαινομένου του εκφοβισμού, έστειλαν οι παίκτες του Άρη στον αγώνα της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ στο Κλεάνθης Βικελίδης. Οι κορυφαίοι ποδοσφαιριστές της ομάδας, κατά την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο, για τον αγώνα των play off στην 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος της SUPER LEAGUE έφεραν στις στολές τους το λογότυπο της πρωτοβουλίας Live Without Bullying του ΚΜΟΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας.

Μέσω της πλατφόρμας www.livewithoutbullying.com, μαθητές (13 έως 18 ετών), γονείς και εκπαιδευτικοί, έχουν τη δυνατότητα να λάβουν ανώνυμα και δωρεάν υπηρεσίες συμβουλευτικής και πληροφόρησης για την πρόληψη και αντιμετώπιση περιστατικών ενδοσχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού.

Η Γενική Διευθύντρια του ΚΜΟΠ και υπεύθυνη του προγράμματος Δρ. Αντωνία Τορρένς ευχαρίστησε την ΠΑΕ ΑΡΗΣ για την απόφασή της να στηρίξει το Live Without Bullying, στο πλαίσιο των δράσεων Κοινωνικής Υπευθυνότητας που υλοποιεί. Όπως ανέφερε η Δρ. Τορρένς «αποτελεί ξεχωριστή τιμή για το ΚΜΟΠ αυτή η στήριξη, καθώς είναι ιδιαίτερα σημαντικό εμβληματικοί φορείς όπως η ΠΑΕ ΑΡΗΣ και οι διακεκριμένοι αθλητές της ομάδας να συμβάλλουν στην κοινωνική ευαισθητοποίηση για ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως ο εκφοβισμός».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ένα στα τρία παιδιά έχει εμπλακεί σε περιστατικό εκφοβισμού, γεγονός που υπογραμμίζει τις διαστάσεις του προβλήματος.

Το www.livewithoutbullying.com,  δημιουργήθηκε το 2015 από το ΚΜΟΠ στο πλαίσιο αναζήτησης σύγχρονων τρόπων άμεσης υποστήριξης παιδιών που αντιμετώπιζαν προβλήματα εκφοβισμού, ενώ από το Μάρτιο του 2016 υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για την ανάπτυξη δράσεων πρόληψης και αντιμετώπισης του εκφοβισμού.

Οι δράσεις και οι παρεχόμενες υπηρεσίες συμβουλευτικής, αλλά και τα εγκεκριμένα εκπαιδευτικά μας προγράμματα από το αρμόδιο Ινστιτούτο του Υπουργείου Παιδείας είναι δωρεάν για όλους, ενώ πλέον υπάρχει σχετική εφαρμογή για κινητά Android.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ