Skip to main content

Με την πλάτη στον τοίχο ο ΠΑΟΚ που θέλει μόνο νίκη -και με πολλά γκολ- κόντρα στη Λίνκολν

Κρίνονται τα πάντα για Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ - Ο Λουτσέσκου παραδέχτηκε ότι το να μιλήσει στην αρχή της χρονιάς για πρωτάθλημα αποτέλεσε «στρατηγικό λάθος»

Ο Ολυμπιακός για την κορυφή, ο ΠΑΟΚ για τη συνέχεια. Τελευταία αγωνιστική απόψε σε Γιουρόπα και Conference League, με τους «ερυθρόλευκους» να διεκδικούν υπό προϋποθέσεις την πρώτη θέση του ομίλου τους, έχοντας ήδη εξασφαλίσει την παρουσία τους στους «32» της διοργάνωσης, ενώ από την άλλη ο Δικέφαλος είναι με την πλάτη στον τοίχο, καθώς θέλει μόνο τη νίκη και με διαφορά απέναντι στη Λίνκολν για να παραμείνει σε ευρωπαϊκή τροχιά.

Στην Αμβέρσα, λοιπόν, ο Ολυμπιακός απέναντι στην ήδη αποκλεισμένη Αντβέρπ κυνηγάει τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη του στον όμιλο και παράλληλα επιθυμεί την επικράτηση της Φενέρμπαχτσε επί της Αϊντραχτ στην Πόλη, προκειμένου να προσπεράσει τους Γερμανούς και να πάρει αυτός το απευθείας εισιτήριο για τους «16» του Γιουρόπα, αποφεύγοντας τη διαδικασία των μπαράζ με ομάδα που θα «υποβιβαστεί» από το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Πέδρο Μαρτίνς, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, επισήμανε ότι πρώτα απ’ όλα η ομάδα του οφείλει να παρουσιαστεί έτοιμη και να κάνει τη δουλειά της, εξέφρασε όμως και την άποψη ότι η Φενέρ δεν θα πετάξει λευκή πετσέτα.

Η βαθμολογία: Αϊντραχτ 11, Ολυμπιακός 9, Φενέρμπαχτσε 5, Αντβέρπ 2.

Την ευρωπαϊκή του επιβίωση παίζει ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα, όπου υποδέχεται τη Λίνκολν. Ο «Δικέφαλος» είναι ισόβαθμος με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας και συνεπώς απόψε θέλει καλύτερο αποτέλεσμα από τους Σλοβάκους, οι οποίοι την ίδια ώρα παίζουν με την Κοπεγχάγη στη Δανία, προκειμένου να τερματίσει αυτός στη 2η θέση του ομίλου. Αν το τέλος των δύο αγώνων σε Θεσσαλονίκη και Κοπεγχάγη βρει νικητές και τον ΠΑΟΚ και τη Σλόβαν, τότε θα μετρήσει η συνολική διαφορά τερμάτων, με τον «Δικέφαλο» να θέλει νίκη με τουλάχιστον δύο γκολ διαφορά για να προσπεράσει στη βαθμολογία τη Σλόβαν.  

Υπό κανονικές συνθήκες η αποστολή του ΠΑΟΚ μόνο αδύνατη δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, όμως με δεδομένο ότι αγνοεί τη νίκη εδώ και πέντε αγώνες, ακόμα και μια άσημη ομάδα από το Γιβραλτάρ μπορεί να του προκαλέσει… πονοκέφαλο. Ο Λουτσέσκου τόνισε χθες ότι το αποψινό ματς ίσως να είναι αυτό που θα αλλάξει τη σεζόν για τον ΠΑΟΚ, ενώ παραδέχτηκε ότι το να μιλήσει στην αρχή της χρονιάς για πρωτάθλημα αποτέλεσε λάθος, και μάλιστα στρατηγικό, καθώς δημιούργησε πίεση στην ομάδα.

Η βαθμολογία: Κοπεγχάγη 12, Σλόβαν 8, ΠΑΟΚ 8, Λίνκολν 0.