Skip to main content

Με την ψυχή στο στόμα ο ΠΑΟΚ, 2-1 τον Εργοτέλη (video)

Με τον Μπίσεσβαρ να σκοράρει ξανά φέτος στην Κρήτη και τον Βέρνμπλουμ να κάνει σεφτέ, ο «Δικέφαλος» νίκησε τους Ηρακλειώτες αγκαλιάζοντας την πρόκριση

Τη νίκη με 1-2 επί του Εργοτέλη κατέκτησε ο ΠΑΟΚ στο Παγκρήτιο Στάδιο για την 2η αγωνιστική των ομίλων του κυπέλλου Ελλάδος.

Έπειτα από αυτό το αποτέλεσμα, ο Άρης βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας έχοντας 4 βαθμούς ισόβαθμος με τον «Δικέφαλο» (και οι δύο ομάδες έχουν διαφορά γκολ 3-2), 3οι είναι οι Κρητικοί έχοντας 1 βαθμό και 4ος με 1 βαθμό αντίστοιχα ισόβαθμος είναι ο Αήττητος Σπάτων (και οι δύο ομάδες έχουν διαφορά γκολ 2-3).

Αξίζει να σημειωθεί ότι την 3η και τελευταία αγωνιστική, ο Εργοτέλης υποδέχεται τον Άρη ενώ αντίστοιχα ο Αήττητος Σπάτων θα φιλοξενήσει τον ΠΑΟΚ.

Στο πρώτο κομμάτι του αγώνα ο Εργοτέλης προσπάθησε να πιέσει ψηλά δημιουργώντας προβλήματα στην ανάπτυξη του ΠΑΟΚ που κατάφερε να προηγηθεί στο 11' όταν ο Μπίσεσβαρ έκανε ωραία κίνηση έξω από την περιοχή και με σουτ νίκησε τον Καλογεράκη πετυχαίνοντας το 0-1.
 
Οι Κρητικοί έχασαν την πρώτη τους ευκαιρία στο 15' όταν ο Ιατρούδης βρήκε με εξαιρετική λόμπα τον Έφορντ που βγήκε στην πλάτη της άμυνας του «Δικεφάλου» και πλάσαρε με τον Μαλεζά να βάζει την κόντρα και τον Ρέι να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια.
 
Σημειώνεται πως οι «ασπρόμαυροι» ένα λεπτό νωρίτερα είχαν σπαταλήσει σημαντική ευκαιρία για να διπλασιάσουν τα τέρματά τους όταν ο Ελ Καντουρί βρέθηκε μέσα στην περιοχή και πλάσαρε από καλή θέση όμως η μπάλα πέρασε άουτ. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι είχαν μία ακόμη καλή φάση στο 32΄όταν Μάτος και Ζαμπά συνδυάστηκαν ωραία από τα δεξιά και ο τελευταίος πάσαρε ωραία στον Ακπόμ που σέντραρε με στόχο τον Μπίσεσβαρ αλλά ο Καλογεράκης απέκρουσε σε κόρνερ την κεφαλιά του Σουριναμέζου άσου.
 
Η τελευταία αξιοσημείωτη ευκαιρία για τα πρώτα 45΄ανήκε στο συγκρότημα του Νίκκι Παπαβασιλείου όταν στο 35΄ο Γιακούμπου σέντραρε από τα αριστερά αλλά η κεφαλιά του αμαρκάριστου Ροβίθη δεν βρήκε στόχο.
 
Στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα, ο Εργοτέλης μπήκε δυνατά με στόχο το γκολ της ισοφάρισης και στο 56΄έχασε σημαντική ευκαιρία όταν ο Γιακούμπου συνδυάστηκε με τον Έφορντ και ο τελευταίος γύρισε παράλληλα τη μπάλα όμως ο Μπουρσέλης δεν κατάφερε να την βρει για να τη στείλει στα δίχτυα του Ρέι. Μάλιστα, στο 63΄είχε δοκάρι όταν ο Μπουρσέλης ξανά σούταρε με το αριστερό αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας του Ρέι.
 
Τελικά, οι Ηρακλειώτες κατάφεραν να σκοράρουν στο 68' καθώς ο Τσέλιος βρήκε ωραία μέσα στην περιοχή τον Έφορντ και ο τελευταίος γύρισε τη μπάλα με τον Ιατρούδη να σουτάρει ισοφαρίζοντας σε 1-1.
 
Το συγκρότημα του Ραζβάν Λουτσέσκου έχασε μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί στο 76΄όταν ο Μπίσεσβαρ εκτέλεσε φάουλ και ο Καλογεράκης έκανε άστοχη έξοδο με τη μπάλα να χτυπά στο στήθος του Μάτος και να πηγαίνει προς τα δίχτυα όμως ο Μπάτζιος πρόλαβε και την απομάκρυνε πριν αυτή περάσει τη γραμμή.
 
Η πίεση των Θεσσαλονικέων απέφερε καρπούς καθώς στο 79' ο Μπίσεσβαρ σένταρε, ο Βέρνμπλουμ έπιασε την κεφαλιά και ο Καλογεράκης δεν υπολόγισε καλά την πορεία της μπάλας που κατέληξε στα δίχτυα του για να διαμορφωθεί το τελικό 1-2.
 
Δείτε εδώ την παρακάμερα του αγώνα.
 
Οι συνθέσεις:
 
Εργοτέλης (Παπαβασιλείου): Καλογεράκης, Γιακούμπου, Μπάτζιος, Οικονόμου, Μαζουλουξής (46' Μπρους), Μπουρσέλης (79' Καπνίδης), Τσέλιος, Κοζορώνης, Έφορντ, Ιατρούδης, Ροβίθης (52' Μπουτσάκης).
 
ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Ρέι, Μάτος, Χατσερίντι, Μαλεζάς, Κίτσιου, Μαουρίσιο (64' Σάχοφ), Βέρνμπλουμ, Ζαμπά (64' Κάνιας), Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ (87' Κρέσπο), Άκπομ.