Skip to main content

Με τις καταθέσεις τριών γνωστών ηθοποιών συνεχίζεται η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη

Οι τρεις ηθοποιοί έχουν κληθεί ως μάρτυρες στο πλαίσιο της διερεύνησης της πρώτης καταγγελίας για βιασμό στο θέατρο ΗΒΗ το 2008.

Με τις καταθέσεις του Τάσου Χαλκιά, της Ζέτας Μακρυπούλια και της Ράνιας Σχίζα συνεχίζεται η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Οι τρεις ηθοποιοί έχουν κληθεί ως μάρτυρες στο πλαίσιο της διερεύνησης της πρώτης καταγγελίας για βιασμό στο θέατρο ΗΒΗ το 2008.

Τότε ο Πέτρος Φιλιππίδης σκηνοθετούσε την παράσταση «Στις Κουζίνες», όπου πρωταγωνιστούσαν οι ηθοποιοί που έχουν κληθεί να καταθέσουν εάν είχαν αντιληφθεί κάτι περίεργο μεταξύ του κατηγορούμενου και της καταγγέλλουσας.

Την προηγούμενη Παρασκευή στο δικαστήριο κατέθεσαν οι ηθοποιοί Θάλεια Ματίκα και Αλίνα Κωτσοβούλου. Η κα Ματίκα υποστήριξε ότι δεν μπορεί να θυμηθεί συγκεκριμένα περιστατικά και πως την καταγγέλλουσα τη γνωρίζει επειδή είναι κόρη γνωστής ηθοποιού, χωρίς να έχει ιδιαίτερες σχέσεις μαζί της.

«Ήταν απλώς η κόρη μιας συναδέλφου. Και μάλιστα μια πολύ μικρότερη μου κόρη μιας συναδέλφου. Δε θυμάμαι τι έκανε, αν σπούδαζε, δεν μπορώ να θυμηθώ. Με τη μητέρα της είχαμε τυπικές, αλλά πολύ καλές επαφές.

Πρόεδρος: Είπε η πρώτη καταγγέλλουσα ότι την είδατε να κλαίει στην τουαλέτα και τη ρωτήσατε αν φταίει ο Πέτρος.

Μάρτυρας: Δεν έχει συμβεί αυτό. Αποκλείεται να ρωτούσα κάτι τέτοιο γιατί δεν είχα ιδέα αν είχαν κάποιου είδους σχέση.

Και η Αλίνα Κωτσοβούλου κατέθεσε ότι δεν θυμάται κάτι σχετικό με την πρώτη καταγγελία, ούτε εάν είχε τηλεφωνήσει στην καταγγέλλουσα να της προτείνει έναν ρόλο στην παράσταση.

«Το 2008 ήμουν στις «Κουζίνες». Ήμουν βοηθός και βοηθούσα στην μετάφραση. Δυστυχώς όπως είπα και στον δικηγόρο της καταγγέλλουσας την άνοιξη που μου τηλεφώνησε, δεν θυμάμαι καθόλου αν έχω πάρει τηλέφωνο την πρώτη καταγγέλλουσα. Ένας βοηθός μπορεί να κάνει και 70 τηλέφωνα την ημέρα» είπε και ξεκαθάρισε πως δεν θυμάται ούτε εάν υπήρχε πρόθεση να προστεθεί ρόλος στην παράσταση «Κουζίνες».