Skip to main content

Με το ένα πόδι στον τελικό η Λίβερπουλ, 5-2 τη Ρόμα στο Άνφιλντ (vid)

Με τον Μοχάμεντ Σαλάχ βγαλμένο από την πηγή των ποδοσφαιρικών ονείρων (2 γκολ – 2 ασίστ), οι «ρεντς» ετοιμάζονται για τελικό 11 χρόνια μετά την Αθήνα

Επίδειξη δύναμης κερδίζοντας με το επιβλητικό 5-2 τη Ρόμα έκανε η Λίβερπουλ στο Άνφιλντ για τον πρώτο ημιτελικό του Champions League.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους «ρεντς» ήταν ο Μοχάμεντ Σαλάχ που σε ένα ακόμη παιχνίδι ήταν σε άλλη διάσταση σκοράροντας δύο φορές και βγάζοντας παράλληλα δύο ασίστ με το συγκρότημα του Γιούργκεν Κλοπ να ετοιμάζεται για τον τελικό του Κιέβου (26), πρώτη φορά έπειτα από 11 χρόνια και την ήττα του στον τελικό της Αθήνας από τη Μίλαν.

Οι Άγγλοι ήταν σαρωτικοί και βρέθηκαν να προηγούνται με 5-0 χάρις στα γκολ του Αιγύπτιου σταρ (35΄, 45΄+ 1΄) αλλά και τον Σαντιό Μανέ (59΄) και Ρομπέρτο Φιρμίνο (61΄, 69΄) με τους «τζαλορόσι» να ξυπνούν αργά μειώνοντας με τα τέρματα των Έντιν Τζέκο (81΄) και Ντιέγκο Περότι (85΄ πεν.).

Αξίζει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά αγγλική ομάδα καταφέρνει να σκοράρει 5 φορές σε αγώνα για τα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Τέσσερα γκολ είχε πετύχε η Λίβερπουλ επί του Παναθηναϊκού (4-0) στο «Anfield» για τα ημιτελικά της σεζόν 1984-1985 ενώ τον ίδιο αριθμό τερμάτων (4-1) πέτυχε η Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ επί της Σάλκε στο «Old Trafford» για τα ημιτελικά της σεζόν 2010-2011.

Ένα ακόμη στοιχείο που αποδεικνύει τη δαιμονιώδη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η επιθετική τριάδα της Λίβερπουλ είναι το γεγονός πως Σαλάχ, Φιρμίνο και Μανέ έχουν πετύχει φέτος 28 από τα συνολικά 38 γκολ της ομάδας στο Champions League, όσα έχει πετύχει συνολικά η Ρεάλ Μαδρίτης (28) και περισσότερα από τα γκολ της Μπάγερν Μονάχου Μονάχου (24).

Δείτε εδώ τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις του «κόκκινου» θριάμβου

Οι συνθέσεις:

Λίβερπουλ (Κλοπ): Κάριους, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Λόβρεν, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Όξλεϊντ-Τσέιμπερλεν (18' Βαϊνάλντουμ), Μίλνερ, Σαλάχ (75' Ινγκς), Μανέ, Φιρμίνο (90'+3 Κλάβαν).

Ρόμα (Ντι Φραντσέσκο): Άλισον, Φλορέντσι, Φάσιο, Μανωλάς, Ζουάν Ζεζούς (67' Περότι), Κολάροβ, Ντε Ρόσι (67' Γκοναλόν), Στρόουτμαν, Ναϊνγκολάν, Τζενγίζ Ουντέρ (46' Σικ), Τζέκο.