Skip to main content

Με το Αndros jet η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Αλεξανδρούπολης με Σαμοθράκη

Το πρώτο δρομολόγιο του «Αndros jet» θα είναι από τη Σαμοθράκη με προορισμό την Αλεξανδρούπολη και από Αλεξανδρούπολη προς τη Σαμοθράκη την Τετάρτη.

Το ταχύπλοο καταμαράν «Αndros jet» θα εξυπηρετεί από την ερχόμενη Τετάρτη την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Αλεξανδρούπολης με τη Σαμοθράκη.

Το πρώτο δρομολόγιο του «Αndros jet» θα είναι από τη Σαμοθράκη με προορισμό την Αλεξανδρούπολη και από Αλεξανδρούπολη προς τη Σαμοθράκη την Τετάρτη.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, από την Πέμπτη 15/08 θα πραγματοποιεί καθημερινά τρία δρομολόγια. Το καταμαράν έχει δυνατότητα να αναπτύσσει 37 κόμβους ταχύτητα έχει μεταφορική  δυνατότητα 600 ατόμων και 75 οχημάτων.

Πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας σημείωναν πως αυτό που προέχει είναι η ασφάλεια των επιβατών και θα επιτραπεί δρομολόγιο πλοίου προς Σαμοθράκη όταν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη περιοχή.

Λόγω των ισχυρών ανέμων 8 μποφόρ που πνέουν στη θαλάσσια περιοχή, το επιβατηγό οχηματαγωγό «ΑΖΟΡΕΣ ΕΞΠΡΕΣ» δεν μπόρεσε να προσεγγίσει τα ξημερώματα το νησί.

Το «ΑΖΟΡΕΣ ΕΞΠΡΕΣ», που επιστρατεύθηκε από το λιμάνι του Περάματος, δεν κατόρθωσε από χθες να δέσει στο λιμάνι της Σαμοθράκης. Σύμφωνα μάλιστα με ανακοίνωση της εταιρείας, το πλοίο αποσύρεται καθώς λόγω ελλιπών λιμενικών εγκαταστάσεων (δείτε εδώ).

Το «ΑΖΟΡΕΣ ΕΞΠΡΕΣ» είχε αναχωρήσει χθες (11/08) στις 9:20 το βράδυ από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με 654 επιβάτες, 142 ΙΧ οχήματα 5 φορτηγά και 42 δίκυκλα αλλά όταν έφθασε στο λιμάνι της Σαμοθράκης παρά τις προσπάθειες του πλοιάρχου λόγω των ισχυρών ανέμων δεν μπόρεσε να δέσει στο λιμάνι με αποτέλεσμα να επιστρέψει ξανά στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης στις 5:10 τα ξημερώματα.