Skip to main content

Με το δεξί ο Άρης, 3-1 τον ΟΦΗ με σούπερ Mπρούνο Γκάμα (video)

Με πρωταγωνιστή και δις σκόρερ τον Πορτογάλο εξτρέμ, οι «κιτρινόμαυροι» κέρδισαν για πρώτη φορά φέτος τους «Ομιλήτες» μπαίνοντας δυνατά στα play-off.

Πρεμιέρα με το δεξί έκανε ο Άρης στα play-off της Super League επικρατώντας με 3-1 επί του ΟΦΗ στο άδειο λόγω κορωνοϊού «Κλεάνθης Βικελίδης».

Έπειτα από αυτό το αποτέλεσμα, οι «κιτρινόμαυροι» έφτασαν τους 37 βαθμούς και πέρασαν στην 5η θέση, 3 πάνω από τους 6ους «ασπρόμαυρους» και 7 πίσω από τον 4ο Παναθηναϊκό.

Την επόμενη - 2η - αγωνιστική για το μίνι πρωτάθλημα, ο Άρης θα φιλοξενηθεί από τον Ολυμπιακό, την Κυριακή 14 Ιουνίου και ώρα 21:30 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ενώ ο ΟΦΗ θα υποδεχθεί την ΑΕΚ, την ίδια ημέρα αλλά στις 19:15, στο «Γεντί Κουλέ»

Στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης ο ΟΦΗ ήταν καλύτερος, είχε την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων κάτι που του απέφερε το προβάδισμα στο 21’ με πλασέ του Σακόρ.

Από τη μεριά του ο Άρης κατάφερε να ισορροπήσει και στο 39’ έφερε το παιχνίδι στα ίσια όταν από τα δεξιά ο Ρος υποδέχθηκε τη μπάλα από τον Φετφατζίδη και γύρισε προς το ύψος του πέναλτι με τον Μπρούνο Γκάμα να εκτελεί εξ’ επαφής τον Γουάιλι κάνοντας το 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι «Ομιλήτες» απείλησαν για πρώτη φορά στο 60’ καθώς ο Μάνος έκανε ωραία κίνηση και σουτ με τη μπάλα να περνά λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κουέστα. Αντίστοιχα οι Θεσσαλονικείς έχασαν τη δική τους καλή ευκαιρία στο 67’ όταν ο Φετφατζίδης έπιασε ωραίο φαλτσαριστό σουτ από το ημικύκλιο στέλνοντας τη μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γουάιλι.

Τελικά, το συγκρότημα του Μίκαελ Ένινγκ κατάφερε να φτάσει στην ανατροπή, στο 73’ με τον Μπρούνο Γκάμα να εκτελεί αριστοτεχνικά φάουλ στέλνοντας τη μπάλα αρχικά στο αριστερό δοκάρι και έπειτα στα δίχτυα του Γουάιλι ενώ κλείδωσε το τρίποντο στο 80’ όταν ο Λάρσον γύρισε τη μπάλα, αυτή πήγε στον Φετφατζίδη και ο τελευταίος έστρωσε στον Κόρχουτ που με αριστερό σουτ κάρφωσε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Γουάιλι διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

Σημειώνεται πως οι Κρητικοί έχασαν σημαντικές ευκαιρίες για να μειώσουν όταν αρχικά στο 86’, ο Φιγκεϊρέδο βρέθηκε σε καλή θέση αλλά πλάσαρε πάνω στον Κουέστα ενώ ένα λεπτό αργότερα, ο ίδιος παίκτης έστειλε τη μπάλα -από θέση βολής- στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Κουέστα.

Οι συνθέσεις:

Άρης (Ένινγκ): Κουέστα, Ρος, Κόρχουτ, Δεληζήσης, Σόουζα (90' Μπαγκαλιάνης), Βέλεθ, Σάσα (90' Τόνσο), Φετφατζίδης (83' Μπα), Μπρούνο Γκάμα (83' Μαρτίνες), Λάρσον, Ιντέγε (63' Μαντσίνι).

ΟΦΗ (Σίμος): Γουάλι, Μαρινάκης (85' Μπράουν), Κουτρουμπής, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Σακόρ (56' Στάικος), Μεγιάδο (85' Βίκτορ), Ναμπί (85' Νοικοκυράκης), Νέιρα, Σεμέντο, Μάνος (65' Φιγκεϊρέδο).