Skip to main content

Με το Διάσημο ο Κωνσταντίνος Ζέρβας στον Άγιο Δημήτριο

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης εμφανίστηκε φορώντας το Διάσημο, το πολύτιμο περιδέραιο που φορά ο δήμαρχος της πόλης σε επίσημες εκδηλώσεις.

Με το Διάσημο, το πολύτιμο περιδέραιο που φοράει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης στις επίσημες εκδηλώσεις, έφθασε στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ο κ. Ζέρβας επέλεξε να φορέσει το διάσημο καθώς είναι η πρώτη φορά υποδέχεται για πρώτη φορά από τη θέση του δημάρχου τους επισήμους, που θα παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία του εορτασμού του Πολιούχου της πόλης και την επίσημη Δοξολογία για την επέτειο απελευθέρωσής της το 1912.

Να σημειωθεί ότι οι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης διαχρονικά φορούσαν το διάσημο κατά τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου, παράδοση που ωστόσο σταμάτησε ο Γιάννης Μπουτάρης ο οποίος επί της δημαρχίας του δεν το φόρεσε ούτε μία φορά στις εορταστικές εκδηλώσεις της πόλης. 

Ο κ. Ζέρβας, μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι θα φοράει το διάσημο κάθε φορά που γιορτάζει η Θεσσαλονίκη, όπως έκανε και σήμερα υποδεχόμενος τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.