Skip to main content

Με 12χρονο που κέρδισε σε διεθνή διαγωνισμό συναντήθηκε ο δήμαρχος Καλαμαριάς

Ο δήμαρχος χάρισε στον μαθητή ένα καράβι λέγοντάς του να το τοποθετήσει στο γραφείο του και να αρμενίζει με το μυαλό και τη σκέψη του.

Την πρώτη θέση στον διεθνή διαγωνισμό Never Such Innocence, στην κατηγορία λόγου που διοργάνωσε το British Council κατέκτησε ο Ιωάννης Ζέκιος και συναντήθηκε με τον δήμαρχο Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη για να τον συγχαρεί.

Ο Ιωάννης Ζέκιος, ο 12χρονος μαθητής του 23ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς,  εντυπωσίασε με την ιστορία του για μία οικογένεια που έζησε τον πόλεμο, αλλά δεν ύψωσε τη φωνή της εναντίον του κι αυτό είναι το μήνυμα που θέλει να περάσει: «Οι άνθρωποι δεν πρέπει να φοβούνται να μιλήσουν», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του δήμου.

Ο δήμαρχος  Καλαμαριάς, Γιάννης  Δαρδαμανέλης, ενημερώθηκε για τη διάκριση του μαθητή και θέλησε να τον συγχαρεί, προσκαλώντας τον στο γραφείο του. Συνοδευόμενος ο 12χρονος από τον πατέρα του και τον αδερφό του, μίλησε στον κ. Δαρδαμανέλη για την ιστορία που έγραψε λέγοντάς του χαρακτηριστικά: «Εάν μιλούσαν οι  άνθρωποι, δε θα γινόταν τόσοι πόλεμοι, δε θα είχαμε τόσες καταστροφές. Όταν μιλάει ένας, μιλάνε όλοι». Μάλιστα ο ίδιος δεν χαρίζεται και πάντα διεκδικεί το δίκιο του και εκφράζει τη γνώμη του.

Ο κ. Δαρδαμανέλης συνεχάρη τόσο τον ίδιο, για τη διάκρισή του, όσο και την οικογένειά του, ενώ χάρισε στον μαθητή ένα καράβι λέγοντάς του χαρακτηριστικά: «Χίλια μπράβο. Σπάνια συναντάμε τέτοιες σκέψεις. Αυτό το καράβι, να το τοποθετήσεις στο γραφείο σου και να αρμενίζεις με το μυαλό και τη σκέψη σου».

Δήμαρχος και μαθητής αντάλλαξαν απόψεις για τον εθελοντισμό και συμφώνησαν να συνεργαστούν για το καλό της Καλαμαριάς.