Skip to main content

Με τον διοικητή της Μεραρχίας Υποστήριξης συναντήθηκε ο δήμαρχος Χαλκηδόνος

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο διοικητής της ΜΕΡΥΠ απένειμε τιμητική πλακέτα στο δήμαρχο Χαλκηδόνος για τη στήριξη στο Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων.

Συνάντηση εργασίας με τον διοικητή της Μεραρχίας Υποστήριξης (ΜΕΡΥΠ), υποστράτηγο Ιωάννη Κολυβά, είχε στο Μουσείο Βαλκανικών πολέμων, στην Γέφυρα ο δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το θέμα της αξιοποίησης κτηρίων, που υπάρχουν στον ευρύτερο χώρο, όπου στεγάζεται το Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων και τα οποία δεν έχουν μέχρι στιγμής αξιοποιηθεί καθώς και η πορεία εκπόνησης της σχετικής μελέτης, που πραγματοποιείται από τις υπηρεσίες του ελληνικού στρατού για το συγκεκριμένο ζήτημα, κατόπιν αιτήματος του δημάρχου Χαλκηδόνος.

Η μελέτη αφορά στη δημιουργία ενός πολυχώρου εκδηλώσεων στον χώρο του μουσείου και την αξιοποίηση ενός άλλου αποθηκευτικού χώρου που υπάρχει προκειμένου να εγκατασταθεί εκεί ο Σύλλογος Ιστορικών Στρατιωτικών Οχημάτων (ΣΙΣΟ).

Ο διοικητής της ΜΕΡΥΠ ζήτησε τη συνδρομή του δήμου Χαλκηδόνος ώστε η σχετική μελέτη, η οποία βρίσκεται στο τελικό στάδιο, να μπορέσει να ενταχθεί σε πρόγραμμα χρηματοδότησης για την υλοποίηση του έργου.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο διοικητής της ΜΕΡΥΠ απένειμε τιμητική πλακέτα στο δήμαρχο Χαλκηδόνος εκφράζοντάς του τις ευχαριστίες του για το ενδιαφέρον που επιδεικνύει αλλά και τη στήριξη που παρέχει στο Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων. Ο κ. Αναγνωστόπουλος από την πλευρά του τον ευχαρίστησε για την τιμή και εξήρε τη συνεισφορά του στο μουσείο Βαλκανικών Πολέμων, το οποίο, όπως είπε, αποτελεί ένα κόσμημα για τον δήμο Χαλκηδόνος. Επίσης, τον διαβεβαίωσε ότι ο δήμος Χαλκηδόνος και ο ίδιος προσωπικά θα συνδράμουν με όλες τους τις δυνάμεις για την υλοποίηση του παραπάνω έργου.