Skip to main content

Με τον Φρανσουά Ολάντ συναντήθηκε ο Τσίπρας στο Παρίσι

O πρωθυπουργός και ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας συζήτησαν, μεταξύ άλλων, για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη, την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Με τον πρώην Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ συναντήθηκε το βράδυ της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Παρίσι.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τις οποίες επικαλείται η naftemporiki.gr, ο πρωθυπουργός και ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας συζήτησαν για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη, την πορεία της ελληνικής οικονομίας και τις εξελίξεις στην ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία και την ευρωπαϊκή Αριστερά.

Στη συνάντηση παρόντες ήταν και ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν, καθώς και ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο Πρωθυπουργός βραβεύθηκε την Πέμπτη από τον Δικηγορικό Σύλλογο Παρισίου και την πολιτική επιθεώρηση Politique Internationale, ενώ το πρωί της Παρασκευής, θα έχει πρόγευμα εργασίας με τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν.

Την Παρασκευή, μετά από τη συνάντησή του με τον κ. Μακρόν, ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής για την Ανατολική Εταιρική Σχέση, όπου συμμετέχουν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των κρατών - μελών της Ε.Ε. και των έξι ανατολικών χωρών - εταίρων (Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Λευκορωσία, Γεωργία, Μολδαβία και Ουκρανία).