Skip to main content

«Με τον Καμένο, μέχρι τέλους...» - Τι λένε κυβερνητικές πηγές

Για πολλούς λόγους, Τσίπρας και Καμμένος, θα πάνε μαζί μέχρι εκεί που... πάει, γεγονός που αποδείχθηκε περίτρανα με την παραίτηση Κοτζιά.

Μέχρι πού και μέχρι πότε θα πάνε μαζί, πολιτικά, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο;  

Τουλάχιστον ως τον Μάρτιο και «μετά βλέπουμε», είναι η κατηγορηματική απάντηση που δίνεται από πηγές κοντά στον κ. Τσίπρα, που προφανώς είναι σε θέση να γνωρίζουν καλύτερα. Το ίδιο ακριβώς έλεγαν και πριν το ραντεβού της Δευτέρας, στο Μέγαρο Μαξίμου, όταν είχε προκληθεί και τότε μια απίστευτη πολιτική παραφιλολογία στη βάση του γεγονότος ότι εκείνο το ραντεβού το ζήτησε ο πρωθυπουργός. Εξ αυτού του λόγου, λοιπόν, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που πίστευαν ότι θα δρομολογηθούν πολιτικές εξελίξεις. Οι εν λόγω πηγές, όμως, και τότε – όπως και τώρα – διαβεβαίωναν την Voria.gr ότι «δεν πρόκειται να γίνει τίποτα». Για πολλούς λόγους, Τσίπρας και Καμένος, θα πάνε μαζί μέχρι εκεί που πάει γεγονός που αποδείχθηκε περίτρανα με την παραίτηση Κοτζιά. Αν είναι δυνατόν, έως και τον προσεχή Οκτώβριο, όπως μας λέγεται χαρακτηριστικά, κάτι που άφησε να εννοηθεί και ο ίδιος ο κ. Καμμένος το προηγούμενο 48ωρο από τη Θεσσαλονίκη.

Σε ό,τι αφορά τώρα με αυτά που κυκλοφορούν στην αγορά περί πρόωρων διαζυγίων κλπ, οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι τα διακινούν κυρίως στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης του κ. Τσίπρα (51+, Φίλης κα). Πρόκειται για στελέχη που στην πραγματικότητα δεν έχουν καμία ουσιαστική παρέμβαση στις εξελίξεις. Είναι μόνο θεωρητικοί, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά. Όπως λένε χαρακτηριστικά και στο Μαξίμου «είναι το ... αριστερό ξεκάρφωμα μας», χωρίς βεβαίως και οι ίδιοι να το ξέρουν. Αν και το πιθανότερο είναι πως σε αυτή την υπόθεση όλοι κάνουν την δουλειά τους κι εξυπηρετούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο χρόνος, πάντως, θα δείξει και σε αυτή την περίπτωση...