Skip to main content

Με τον Λάζαρο Ωραιόπουλο ο ΣΥΡΙΖΑ στον δήμο Νεάπολης Συκεών

Το κυβερνών κόμμα κατέληξε στην απόφαση να υποστηρίξει την υποψηφιότητα του κ. Ωραιόπουλου ο οποίος προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ.

Στην υποψηφιότητα του Λάζαρου Ωραιόπουλου φαίνεται πως κατέληξε ο ΣΥΡΙΖΑ για το δήμο Νεάπολης Συκεών. Έπειτα από μακρά περίοδο διαβουλεύσεων και αναζητήσεων, στη διάρκεια της οποίας υπήρξαν συζητήσεις και για άλλα πρόσωπα, το κυβερνών κόμμα κατέληξε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην απόφαση να υποστηρίξει την υποψηφιότητα του κ. Ωραιόπουλου ο οποίος προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ (έως πρόσφατα συμμετείχε στις διαδικασίες εκλογής οργάνων του Κινήματος Αλλαγής) και το 2014 είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του Γρηγόρη Χατζησάββα. Το 2010 είχε συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο του Σίμου Δανιηλίδη χωρίς όμως, να καταφέρει να εκλεγεί.

Ο κ. Ωραιόπουλος δημοσιοποίησε την υποψηφιότητά του νωρίς το απόγευμα με ανάρτησή του στο facebook. Σε αυτήν αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «στις επόμενες δημοτικές εκλογές αποφάσισα να είμαι στην πρώτη γραμμή μιας κοινής προσπάθειας ενεργών πολιτών, για να αφήσουμε πίσω τις μέρες της κατήφειας και της απαισιοδοξίας στον Δήμο μας και να ξεκινήσουμε μια καινούρια ελπιδοφόρα πορεία». Τονίζει επίσης πως «οι παλιές αντιλήψεις και οι άνθρωποι με καθεστωτική και συγκεντρωτική νοοτροπία δεν είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν σε αυτόν, ούτε στις νέες προκλήσεις που ανοίγονται μπροστά μας. Η εποχή της προσφοράς τους πέρασε, οι δυνατότητες τους εξαντλήθηκαν, η φαντασία κι η δημιουργικότητα τους στέρεψε».

Σύμφωνα με πληροφορίες η υποψηφιότητα Ωραιόπουλου αποφασίστηκε πριν από περίπου τρεις εβδομάδες στη Νομαρχιακή Επιτροπή Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ και μια βδομάδα μετά, πήρε και την έγκριση της Κουμουνδούρου. Συμφωνήθηκε, δε, η υποψηφιότητα να ανακοινωθεί πρώτα από τον ίδιο, εν συνεχεία να εκφραστούν υπέρ του αυτοδιοικητικοί παράγοντες του δήμου και στο τέλος να δηλώσει ο ΣΥΡΙΖΑ τη δική του στήριξη.

Σύμφωνα με πηγή από το κυβερνών κόμμα, πριν από την απόφαση για τον κ. Ωραιόπουλο είχαν γίνει συζητήσεις και κρούσεις και σε άλλα αυτοδιοικητικά στελέχη. Αρχικά στην Κατερίνα Τσουκαλά, προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ και δημοτική σύμβουλο με τον συνδυασμό του κ. Χατζησάββα, η οποία όμως αρνήθηκε. Στη συνέχεια συζητήθηκε το όνομα του δικηγόρου Γιώργο Τρελόπουλου, ο οποίος είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος του ΒΑΟ, ο οποίος επίσης αρνήθηκε.

Συζήτηση έγινε και με την Μαρία Λυκουριώτη, δημοτική σύμβουλο επίσης με το συνδυασμό του κ. Χατζησάββα η οποία φάνηκε να το συζητά, αλλά εν συνεχεία αρνήθηκε καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, δέχθηκε πιέσεις από την πλευρά της Χαριλάου Τρικούπη, καθότι ανήκει στο Κίνημα Αλλαγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνεδρίαση της ΝΕ υπήρξε πρόταση για στήριξη στον νυν δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη με το σκεπτικό ότι «μπορεί να είναι ΠΑΣΟΚ, αλλά στήριξε κάποιες από τις βασικές κυβερνητικές επιλογές, όπως για παράδειγμα η κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ». Τελικά, όμως, η πρόταση απερρίφθη για πολιτικούς λόγους.