Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022
x

ΜΕ ΤΟΝ ΟΥΚΡΑΝΟ ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΟΥ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ-ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ 4 ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

Ο Έλληνας πρωθυπουργός καταδίκασε την προσάρτηση τεσσάρων περιοχών της Ουκρανίας στη Ρωσία και επανέλαβε τη στήριξή του προς την Ουκρανία.

Με τον Ουκρανό ομόλογό του Ντένις Σμίχαλ συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο πριν αρχίσει η πρώτη Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η Ελλάδα στηρίζει τον αγώνα των Ουκρανών και τις προσπάθειες διαφύλαξης της εδαφικής ακεραιότητας και της ελευθερίας της Ουκρανίας.

Επίσης, επανέλαβε ότι η Ελλάδα καταδικάζει κατηγορηματικά την παράνομη προσάρτηση από τη Ρωσία τεσσάρων περιοχών της Ουκρανίας. Υπογράμμισε ότι η χώρα μας αναγνωρίζει τις περιοχές αυτές ως τμήμα της ουκρανικής επικράτειας και δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθεί οποιαδήποτε αλλαγή του καθεστώτος τους, σε κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε την αποφασιστικότητα της χώρας μας να σταθεί, από κοινού με τους Ευρωπαίους εταίρους της, στο πλευρό της Ουκρανίας. Επίσης, ενημέρωσε τον Ουκρανό ομόλογό του για τις σταθερές θέσεις της Ελλάδας κατά του αναθεωρητισμού και της αμφισβήτησης Διεθνών Συνθηκών και ζήτησε από τον ομόλογό του την ευθυγράμμιση με τις θέσεις της ΕΕ για την Τουρκία.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ